Foto: Publicitātes foto
Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti" sestdien, 6. novembrī ar akustisko koncertprogrammu uzstāsies Midžs Jūrs, portālu "Delfi" informē organizatori.

Programmā skanēs ne tikai paša Jūra, bet arī viņa kādreizējo grupu biedru sacerētās kompozīcijas un populārās melodijas.

Midžs Jūrs bijis dalībnieks grupās "Slik", "The Rich Kids", "Thin Lizzy", "Visage","Ultravox" un ir viens no aktīvākajiem "Band Aid" dalībniekiem. Mūziķis pēdējos gados pievērsies koncertēšanai vienatnē, sevis un kādreizējo grupu biedru sacerētās kompozīcijas izpildot akustiski. Mūziķis godalgots ar "Ivor Novello", "Grammy", "BASCAP" un citām balvām, kā arī vairāki viņa albumi sasnieguši zelta un platīna statusu.

Vēl nesen Jūrs kopā ar Bobu Geldofu bija vieni no "Live 8" koncertu organizatoriem, lai vērstu t.s. "G8" valstu uzmanību uz nabadzību pasaulē. Pateicoties aktīvai labdarībai Midžs Jūris ticis iecelts par Britu impērijas ordeņa kavalieri, kā arī kļuvis par vairāku Skotijas universitāšu Goda doktoru. Viņš ir arī vispasaules organizācijas "Glābiet bērnus!" vēstnieks un joprojām regulāri iesaistās palīdzības sniegšanā dažādās pasaules valstīs, īpaši Āfrikā.

Lai arī 2009.gadā uz īsu brīdi atkal apvienojās "Ultravox", lai dotos nelielā koncertturnejā, tomēr vaicāts par atkārtotu apvienošanos ar kādreizējiem biedriem no "Ultravox", Jūrs kādā no intervijām atbildējis, ka "necenšas ne atgūt savu jaunību, ne jau izkritušos matus", tāpēc turpmākie plāni viņam saistās ar solo darbību. Arī uzrunā saviem cienītājiem Latvijā Midžs sola, ka "Ventspilī tie būsim es, mana ģitāra un jūs, lai kopā labi pavadītu vakaru".

Atgādinām, ka Midžs Jūrs Latvijā viesojās 1996. gadā.

Biļetes uz Ventspils teātra namā "Jūras vārti" gaidāmo Midža Jūra akustisko solo koncertu nopērkamas visās "Biļešu Serviss" tirdzniecības vietās, to cenas 6 un 7 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!