Foto: LETA
Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktors Eduards Cehovals piektdien svinīgā pasākumā saņēma rekonstruētā teātra simbolisku atslēgu un daudz apsveikumu, tostarp no Latvijas prezidenta Valda Zaltlera un Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva.

Foto galerija

Zatlers savā apsveikumā apliecināja cieņu tiem daudzajiem cilvēkiem, kas ieguldīja savus līdzekļus, spēku un sirds degsmi teātra ēkas atjaunošanā, bet Krievijas prezidents Medvedevs pauda cerību, ka Rīgas Krievu teātris arī turpmāk veicinās kultūras sakarus starp Latviju un Krieviju.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) pasniedza pašvaldības goda rakstus domes darbiniekiem, būvkompānijas "Re&Re" vadītājiem, arhitektei Rutai Krūzkopai, kas "paveikuši neiespējamo - deviņos mēnešos izveidojuši teātra rekonstrukcijas projektu un 21 mēneša laikā teicamā kvalitātē paveikuši būvdarbus".

Rekonstruētā teātra atklāšanas svinīgā pasākuma dalībniekus sveica arī kultūras ministrs Ints Dālderis (JL), slavenā horeogrāfe Alla Sigalova un citas prominences. Pasākuma otrajā daļā teātra aktieri sniedza koncertu, kurā skanēja Raimonda Paula melodijas no Rīgas Krievu teātra izrādēm.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris jauno, 128.sezonu rekonstruētajās telpās atklās 2.oktobrī. Jaunā sezona tiks atklāta ar Viljama Šekspīra komēdiju "Divpadsmitā nakts", ko iestudē teātra jaunais galvenais režisors Igors Koņajevs.

Kā ziņots, šovasar valsts komisija rekonstruēto teātri pieņēma ekspluatācijā.                 

Teātra ēka bija pēdējais līdz šim vēl neatjaunotais nams Līvu laukumā. Rīgas dome noslēdza līgumu par teātra rekonstrukciju un restaurāciju ar "Re&Re" par 15,6 miljoniem latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Rīgas Krievu teātra ēkas rekonstrukcijas un restaurācijas darbi pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma tika sākti 2008.gada rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!