Mūžībā aizgājusi Liepājas teātra aktrise, Triju Zvaigžņu ordeņa Goda zīmes īpašniece Iza Bīne (13.10. 1928. – 28.07 2006.).
Iza Bīne strādāja Liepājas teātrī no 1959. gada, nospēlējusi vairāk nekā simt lomu. Būdama Dailes teātra II studijas audzēkne, I. Bīne atnesusi uz Liepājas teātra skatuvi Smiļģa teātrim raksturīgo krāšņumu raksturlomu atveidē, spēju ikvienu tēlu balansēt uz patiesības un fantāzijas robežas. Viņas veidotie raksturi izcēlušies ikvienā izrādē, lai arī kā disciplinēta un režisora skatījumam uzticīga aktrise I. BĪNE vienmēr precīzi iekļāvusies ansambļa kopējā zīmējumā. Būdama izcili inteliģenta un erudīta māksliniece, I. BĪNE iestudējusi monoizrādes "Tev, kas mani nekad nav pazinis" un "Ceļojums uz Tilzīti", lai pilnveidotu savu meistarību, neļautu apsūbēt tām aktierpersonības šķautnēm, kas nav bijušas vajadzīgas režisoriem.

Pēc aiziešanas pensijā I. Bīne darbojās teātra aktrišu izveidotajā folkloras kopā "Atštaukas", veltīja lielu vērību sava tēva, gleznotāja Jēkaba Bīnes mantojuma apzināšanai un kopšanai.

Atvadīšanās no Izas Bīnes 2. augustā no pulksten 10 līdz 11 Liepājas teātrī, izvadīšana no Raiņa kapiem Rīgā pulksten 16.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!