Foto: Publicitātes foto
Pirmo reizi piedaloties mūsdienu kultūras forumā "Baltā Nakts", 4. septembra vakarā Arhitektu nams (Torņa ielā 11) apmeklētājiem piedāvās pasākumu "Struktūra II Arūtkurts".

Pasākuma laikā no plkst. 19:00 līdz pusnaktij Arhitektu nama apmeklētāji tiks aicināti iesaistīties objektu kopīgā veidošanā un izzināt arhitektūras likumus.

Apmeklētājiem tiks rādīts slaidšovs – struktūras pasaules arhitektūras piemēros – ko varēs vērot, analizēt un no kā iedvesmoties. "Tikai vizuālais materiāls, bez lekcijām, bet ļoti iespaidīgs," sola organizatori. Paralēli notiks praktiskā darbnīca. Divpadsmit jauni praktizējoši arhitekti un biroju vadītaji, kuri papildus strādā un izglītojas arī pilsētplānošanas, pedagoģijas un citās jomās, aicinās ikvienu aktīvi līdzdarboties un palīdzēs dalībniekiem atklāt struktūru noturības likumus, eksperimentējot ar telpiskiem "skeletiem", kā arī veidot gan mazus individuālus modeļus, gan lielu kopīgu objektu.

Viss nepieciešamais materiāls būs sagādāts, bet ja kādam mājās ir pārpalikuši kokteiļsalmiņi, tad tos var ņemt līdzi – noteikti noderēs būvniecībā. Izcilākos modeļus vai to fragmentus, kas kopīgiem spēkiem tiks izveidoti "Baltajā Naktī", decembrī varēs atrast Arhitektūras muzejā, kad notiks Jauno Arhitektu apvienības iniciatīvas "Skolnieks Pētnieks Pilsētnieks" (SPP) pirmā izstāde. Kā pastāstīja arhitekte Ieva Skadiņa, viena no pasākuma organizatoriem, SPP ir brīvdomīgas izglītības programma skolu bērniem par apbūvētas vides un arhitektūras veidošanos. Taču darbnīcas var būt interesantas ikvienam, neatkarīgi no vecuma.

Pēc paša pirmā SPP pasākuma ir pagājis nepilns gads, kura laikā radošas darbnīcas notika vairākās Rīgas skolās un citur Latvijā. Tieši bērnu un skolotāju pozitīvas atsauksmes pamudināja jaunus arhitektus organizēt īpašu pasākumu "Baltajā Naktī", tādā veidā piedāvājot plašākai auditorijai iespēju iepazīt arhitektūras likumsakarības. Vairāk informācijas par SPP darbību varēs atrast viņu mājas lapā  no septembra sākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!