Lielajai Mūzikas balvai 2011 kategorijā "Par izcilu sniegumu" izvirzīts solistu ansamblis, Latvijas Nacionālās operas koris un orķestris, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un diriģents Korneliuss Meisters Riharda Vāgnera operas "Dievu mijkrēslis" iestudējumā Latvijas Nacionālajā operā

Riharda Vāgnera tetraloģija ir eksāmens, pēc kura veiksmīgas nokārtošanas ir liela varbūtība iekļūt augstākajā opermūzikas kompāniju vidū. Latvijas Nacionālās operas apņemšanās iestudēt visas četras daļas ir cienījams neprāts, kuru realizēt spēj tikai stiprākie. Un LNO tāda kļuva aizvadītā gada novembrī, noslēdzot epohālo iestudējumu ar fināla daļas Dievu mijkrēslis izrādēm.

"Sadarbojoties Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim un Operas orķestrim, šis ir unikāls gadījums Operas vēsturē. Izcilajā vācu diriģenta Korneliusa Meistera interpretācija ar katru nākamo epizodi visnotaļ programmatiskajā, tomēr daudzslāņainajā un daudzveidīgajā muzikālajā audumā, kurā saaužas tēmas un motīvi no iepriekšējām Gredzena cikla operām, apgāza jebkurus stereotipus," par iestudējuma muzikālo risinājumu raksta kritiķe Lauma Mellēna laikrakstā Neatkarīgā Rīga Avīze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!