Foto: LETA
ASV rokgrupas "Thirty Seconds to Mars" koncertu, kas 2. novembrī notika "Arēnā Rīga", apmeklējuši 7700 skatītāju, pēc pasākuma informē koncertaģentūras FBI pārstāvji. Apmeklētāju vidū portāls "Delfi" sastapa gan pusaudžus, gan jaunos vecākus, gan pašmāju rokzvaigznes, kā arī tuvāko kaimiņvalstu fanus.

Uzrunājām 17 gadus vecās Lauru un Santu, kuras "30 Seconds to Mars" koncertā redzējušas pirmo reizi. Nē, uz Tallinas koncertu neesot braukušas. Sākumā grupas daiļradi sākusi izzināt Laura, vēlāk arī draudzeni Santu iepazīstinot ar sev tīkamajiem māksliniekiem.

"Mazliet par ilgu bija gaidīšana līdz koncerta sākumam, bet tas bija tā vērts!" ar pārliecību teic Laura.

Arī citi sastaptie pusaudži ir sajūsmā par savu elku priekšnesumu, savukārt pašmāju mūzikas eksperti savā vērtējumā ir atturīgi. Koncerta apmeklētāju vidū bija arī mūziķis un Radio SWH ētera personība Artis Dvarionas, kurš "30 Seconds to Mars" koncertu Rīgā apmeklējis, kā pats norāda, "informācijas gūšanas nolūkos".

"Ar nesen notikušo koncertu Tallinā Rīgas koncertu salīdzināt ir grūti, jo Tallinā koncerts notika arā, bet Rīgā – arēnā. Manos darba pienākumos ietilpst arī dažādu koncertu apmeklēšana un es ļoti mīlu savu darbu, tomēr visai bieži sanāk, ka kādu koncertu apmeklēju tieši informācijas gūšanas nolūkā, nevis tādēļ, ka konkrētais mākslinieks ļoti patiktu," teic Dvarionas.

"Šoreiz koncertā mani nedaudz šķebināja Džereda Leto narcisisms, tomēr – cepuri nost par šīs grupas fanu bāzi, kas ir lojāla un monolīta visā pasaulē," sacīja Dvarionas un piebilda, ka trešo reizi uz "30 Seconds to Mars" koncertu nedotos. "Jau divas reizes esmu redzējis šo grupu. Man viss ir skaidrs!" iespaidos par koncertu dalās mūziķis un dīdžejs.

Uz jaunākā koncerta apmeklētāja titulu noteikti var pretendēt sešus mēnešus vecais Alens, kurš gan gandrīz visu koncertu nogulējis, rokenrola dārdoņu pieklusinot ar īpašām skaņu slāpējošām austiņām.

Alena mamma Ieva stāsta, ka neilgi pirms "30 Seconds to Mars" koncerta pirmoreiz dzīvē kopā ar sešus mēnešus veco dēlu piedzīvojusi māmiņu seansu kino. "Tur tiešām varēja baudīt filmu, bet bērniem bija iespēja spēlēties," stāsta Ieva. Savukārt tētis Agris norāda, ka, iespējams, arī koncertu organizatoriem vajadzētu apsvērt iespēju ieviest kādu "laukumiņu jaunajiem vecākiem". "Tā būtu lieliska iespēja, jo domāju, ka šobrīd daudzi vecāki, kuriem ir mazi bērni, izvēlas neapmeklēt koncertus tā iemesla dēļ, ka ar ratiem tas ir ļoti neērti. Arī mums bija grūti – visu laiku bija jāuztraucas, vai kāds ejot garām nepagrūdīs ratus, tie bija jāpietur, jāskatās, lai kāds netīšam neuzlej kādu alus glāzi," stāsta Agris.

Tāpat ģimenes galva norāda, ka koncertā ir drusku vīlies, jo sniegums neesot bijis tik grandiozs kā ierakstos redzētais. Agris tāpat smej, ka brīžiem neesot varējis saprast, vai grupas solists "ir īstais" vai nav viņa Rīgas koncerta skatuves tērpa dēļ. "Tomēr vīlušies neesam!" teic Agris.

Mazliet skumjš koncerts izvērsies Mārim un Dairai, kurus koncerta laikā sastapām sēžam uz soliņa "Arēnas Rīga" vestibilā. Jautāta, kādēļ viņa tik skumīga sēž maliņā, nevis plosās kopā ar tūkstošiem citu grupas fanu, Daira teic, ka sākotnēji viņi abi ar draugu vērojuši koncertu no fanu zonas trešās rindas, taču telpa biju tik pārpildīta, ka jaunajai meitenei palicis slikti.

"Tur nebija gaisa, bija pārāk karsti, man vienkārši palika slikti," stāsta Daira un atklāj, ka apmeklējusi grupas koncertu arī Igaunijā. "Man tiešām ļoti patīk šī grupa, es to klausos jau gadiem, tādēļ ir, protams, drusku žēl, ka esmu noklausījusies zālē vien dažas dziesmas. Biju uz koncertu Tallinā, kurš bija tiešām lielisks, bet tur koncerts notika ārā, kas man šķiet labāks variants par slēgta tipa telpu," stāsta Daira.


Jau ziņots, ka "30 Seconds to Mars" Rīgā ieradās sava jaunākā albuma atbalsta turnejas "Closer To The Edge Tour" ietvaros. Savukārt šī gada decembrī grupa Ņujorkā sniegs turnejas 300. koncertu, tādējādi uzstādot Ginesa rekordu.

Koncertā izpildīto dziesmu saraksts:

"Carmina Burana"
"Night of the Hunter"
"This Is War"
"A Beautiful Lie"
"Search and Destroy"
"Vox Populi"
"L490"
"The Story"/ "From Yesterday"
"Closer to the Edge"
"Hurricane"
"Kings and Queens"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!