Šī gada 12.maijā Eirovīzijas dziesmu festivālā Dānijā Latviju pārstāvēs Arnis Mednis ar dziesmu "Too Much". Nacionālās atlases finālā pavisam startēja desmit dziesmas.

Vēl atlasē piedalījās Lauris Reiniks un Linda Leen ar dziesmu "I Wish I Knew", Madara Celma un Kristaps Krievkalns ar dziesmu "Staying Alive", grupa “Labvēlīgais tips” ar dziesmu "Koka klucis Konstantīns", Jana Key ar "Falling Into You", grupa "Shake & Bake" ar "Spirit of Love", Marija Naumova ar "Hey, Boy, Follow Me", grupa "Tumsa" ar "It's Not The End", Guntis Veits ar dziesmu "Cita tautas dziesma" un Gunārs Kalniņš ar dziesmu "Pērles un dimanti".

Latvijas iedzīvotāji par sev tīkamāko izpildītāju varēja balsot pa tālruni. Iedzīvotāju balsis deva 20% no dziesmu vērtējuma.

Pārējos 80% dziesmu novērtējumā deva 12 cilvēku žūrija. Žūriju veidoja četras grupas, kurās bija pārstāvēti Latvijas mūziķi, radiostaciju un masu mediju pārstāvji, kā arī ārvalstu eksperti. Žūrijas komisijas vadītājs bija Latvijas televīzijas ģenerāldirektors Rolands Tjarve. Kopā ar viņu vienā žūrijas grupā bijā arī Latvijas radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts un Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta vadītāja Vija Virtmane.

Savukārt pārējās žūrijas grupās bija Jānis Šipkēvics, Ojārs Grasmanis, Aigars Krēsla, Jānis Lūsēns, Raimonds Macats, Aigars Krēsla, kā arī trīs ārvalstu eksperti, tostarp kāds žurnālists no Nīderlandes un Dānijas vēstniecības Latvijā pārstāvis.

Mūziķu pārstāvju žūrijas grupa pirmo vietu atdeva "Shake & Bake", tāpat domāja arī mūziku saistītu cilvēku žūrijas grupa. Savukārt Tjarves vadītā žūrijas grupa par labāko atzina grupas "Tumsa" dziesmu, bet ārvalstu eksperti par labāko atzina Mariju Naumovu. Arī skatītāji par labāko šajā konkursā pārliecinoši uzskata Naumovu. Par viņu savas balsis atdevuši 35 305 skatītāji, kas ir divas reizes vairāk nekā otrajā vietā esošajam Mednim.

Savukārt radio SWH balsojumā par minētajām dziesmām uzvarēja Arnis Mednis, otrajā vietā Lauris Reiniks un Linda Leen, bet trešie "Shake & Bake". Arī uzņēmums "Lattelekom" pasniedza savu balvu, kuru saņēma Marija Naumova.

Iecerēts, ka lielajā Eiropas finālā Latvijas attieksmi pret pārējo valstu dziesmām paudīs tikai iedzīvotāji. Tomēr tiks veidota arī žūrija, lai gadījumā, ja rodas kāda problēma ar iedzīvotāju balsošanas nodrošināšanu, Latvijas balsojums tomēr tiktu iekļauts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!