Foto: Publicitātes foto
Slavenās amerikāņu heavy metal grupas "Black Label Society" koncertu Rīgā iesildīs pašmāju grupa "Sanctimony", portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

Jau ziņots, ka "Black Label Society" koncertzālē "Palladium" uzstāsies šī gada 15. maijā. Koncertu iesildīs arī kāda, pagaidām nenosaukta ārzemju smagās mūzikas grupa.

Latviešu grupa "Sanctimony" dibināta 1994. gadā. "Sanctimony" tika atzīta par 2010. gada labāko Latvijas metāla koncertgrupu un koncertā prezentēs pirms diviem mēnešiem izdoto minialbumu "Perfection".

"Sanctimony" sastāvā spēlē Jānis Boļšaks (vokāls), Viesturs Grīnbergs (ģitāra), Pauls Ruško (ģitāra), Deniss Denisenko (bass) un Jēkabs Zemzaris (bungas).

"Black Label Society" 1998.gadā to izveidoja ģitārists un dziedātājs Zaks Vailds (Zakk Wylde) un viņš arī palicis vienīgais nemainīgais grupas dalībnieks un pārliecinošs līderis.

Kopš 1987.gada Vailds bijis ilggadējs roka veterāna – "Black Sabbath" dalībnieka Ozija Osborna sabiedrotais gan studijā, gan viņa solo turnejās. Vailds tika apstiprināts par Osborna ģitāristu divdesmit gadu vecumā pēc tam, kad bija nosūtījis viņam savu ierakstu.

Nereti "Black Label Society" spēlējuši Osborna koncertos kā iesildītāji un arī Rīgā Vailds reiz nodemonstrēja apskaužamu izturību, nospēlējot divus koncertus pēc kārtas – vispirms ar savu grupu, kurā viņš ir līdervokālists, soloģitārists un spēlē arī taustiņinstrumentus, bet pēc tam kā ģitārists kopā ar Osbornu.

"Black Label Society" izdoti deviņi studijas albumi, bet viņu sniegums dzīvajos priekšnesumos fiksēts koncertalbumā "Alcohol Fueled Brewtality" un trīs video albumos.

"Black Label Society" īsi pirms pāriešanas uz supergrupu "Metallica" ir spēlējis arī basģitārists Roberts Trujillo, kurš pirms tam spēlējis arī Osborna grupā, tāpat kā vēl viens basgitārists – Maiks Inezs (Mike Inez) no "Alise In Chains".

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās "Biļešu servisa" kasēs un internetā. Cena 15 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!