Par tiesībām Latviju pārstāvēt dziesmu konkursā "Eirovīzija 2002" cīnīsies 15 dziesmas. Kā šodien preses konferencē norādīja Eirovīzijas dziesmu konkursa projekta darba grupas vadītājs Arvīds Babris, visas dziesmas ir angļu valodā.
Latvijas nacionālās atlases finālā piedalīsies tādi pazīstami izpildītāji kā grupa "Tumsa" ar dziesmu "This Is Not Paradise", Linda Leen un Horens ar "Stop The War", Gunārs Kalniņš ar "Tell Me Why", Marija Naumova ar "I Wanna...", Lauris Reiniks ar "My Memory Tape", Jānis Stībelis ar "Let's Sing The Song", Madara Celma ar "A Girl From A Sunset Town", Diāna un Olga Pīrags ar dziesmu "My Town".

15 pretendentu vidū iekļuvuši arī tādi izpildītāji kā Andris Ābelīte ar dziesmu "Be Alive", Marina Voitjuka ar dziesmu "Wait (For Love)", grupa "4.elements" ar dziesmu "Remember", "Sea Stones" ar dziesmu "My Love is For You", grupa "Caffe" ar "Amberland", Ēriks Budēvics ar dziesmu "My Only Dream" un Džulians ar dziesmu "A Place To Call Home".

Paziņotas arī četras dziesmas, kas atstātas rezervē - ja radīsies tāda iespēja, finālā piedalīsies arī grupa "Pamatinstinkts" ar dziesmu "I Will Never Look Back", Linita Šnipke ar dziesmu "Stay Forever", Linda Leen ar dziesmu "Cry Baby" un grupa "Sliede" ar dziesmu "Wind". Dziesmu video prezentācijas Latvijas Televīzijas 1.programmā varēs noskatīties 19.janvārī, bet Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases fināls notiks 2002.gada 2.martā. Skatītāju telefonbalsojums noteiks, kura dziesma pārstāvēs Latviju 47.Eirovīzijas dziesmu konkursā Tallinā, kas notiks 2002.gada 25.maijā.

Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajai atlasei bija pieteiktas 68 dziesmas, bet konkursa nacionālās atlases finālā 15 dziesmas izraudzījās žūrija, kurā bija astoņi dažādu ārvalstu eksperti un Latvijas grupa "Prāta vētra", kas 2000.gada dziesmu konkursā ieguva 3.vietu.

Dziesmas vērtēja arī Eirovīzijas dziesmu konkursa pagājušā gada uzvarētājs Deivs Bentons no Igaunijas, kā arī 2000.gada uzvarētājs no Dānijas Jurgens Olsens.

15 pretendentus izraudzījās britu telekanāla ITN vecākais programmu direktors un mūzikas menedžeris Munro Forbss, Eirovīzijas dziesmu konkursa fanu kluba "OGAE" Norvēģijas pārstāvis Kato Hansens, lietuviešu producents un komponists Gedimins Žujus, somu kompānijas "Taurus Music" pārstāvis Ande Paivalainens, Islandes mūzikas centra eksperte Eirovīzijas dziesmu konkursa jautājumos Olufa Jonsdotira un iepriekšējo gadu Grieķijas un Maltas priekšatlašu žūrijas locekle Sinia Kousola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!