Eirovīzijas Latvijas dziesmu atlasē, ko tiešraidē šīs sestdienas vakarā translēs Latvijas Televīzija un arī Latvijas Radio, bez pašiem konkursantiem piedalīsies arī Kipras un Igaunijas Eirovīzijas dziesmas, kā arī pašmāju mūziķi.
Televīzijas sabiedrisko attiecību speciāliste Agita Bērziņa BNS informēja, ka koncertu vadīs Ēriks Niedra un Ija Circene.

Koncertā bez pašiem finālistiem uzstāsies Igaunijas nacionālajā Eirovīzijas atlasē uzvarējusī zviedru izcelsmes dziedātāja Sahlen un arī Kipras Eirovīzijas pārstāvji - puišu grupa "One".

Uzstāsies arī Latvijas pērnā gada Eirovīzijas dalībnieks Arnis Mednis ar jaunu dziesmu, kā arī gaidāmi vairāki pārsteigumi, kuri līdz konkursa sākšanās laikam netiek atklāti.

Tāpat noslēpumā tiek turēti konkursa priekšaptaujas rezultāti, kas Latvijā risinājās no 1. līdz 27.feburārim - zināms, ka kopumā, balsojot par kādu no izpildītājiem piezvanīts 9756 reizes. Šā balsojuma rezultāti tiks paziņoti tikai konkursa laikā, kad skatītāji jau būs nobalsojuši, bet vēl nebūs zināms uzvarētājs.

Pēc tam kad skatītāji būs nobalsojuši, intrigas palielināšanai varēs iepazīties ar skatītāju vērtējumu pa reģioniem - kā balsojuši Zemgalē, Latgalē, Vidzemē, Kurzemē, kā arī Rīgā.

Konkursa uzvarētājs un Latvijas pārstāvis starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā pēc Latvijas nacionālā konkursa noslēguma sadarbosies ar stilistiem, tiks uzlabots mūziķa sniegums gan muzikāli, gan vizuāli.

BNS jau ziņoja, ka Latvijas iedzīvotāji par sev tīkamāko dziesmu Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases finālā 2.martā varēs nobalsot, piezvanot pa maksas tālruni un maksājot par zvanu desmit santīmu.

Telefonbalsošanā skatītāji no 15 pretendentiem noteiks vienu, kas pārstāvēs Latviju šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Igaunijā. Iedzīvotāju balsojumu pa tālruni pieņems desmit minūšu laikā pēc visu konkursa dziesmu noklausīšanās.

Katrai dziesmai būs savs tālruņa numurs, tie visi sāksies ar cipariem 901.

Balsošanu tehniski nodrošinās SIA "Lattelekom", kas telefonbalsošanu organizēja arī 2001.gada Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases finālā un Eirovīzijas dziesmu festivāla laikā.

Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas nacionālās atlases koncerts notiks Ventspilī, un klātienē to varēs vērot vairāk nekā divi tūkstoši skatītāju. Konkursā varēs novērtēt Madaras Celmas, Lindas Leen un Horena, "Tumsas", Gunāra Kalniņa, Marijas Naumovas, Laura Reinika, Jāņa Stībeļa, Diānas Pirags un Olgas Pirags, Marinas Votjukas, grupas "4.elements", "Sea Stones", "Caffe", "Hameleonu", Džuliana un Andra Ābelītes dziesmas.

47.ikgadējais Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks 25.maijā Tallinā, un to organizē Igaunijas valsts televīzija. Tallina ieguva tiesības rīkot konkursu pēc tam, kad pērn Kopenhāgenā šajā konkursā uzvarēja duets no Igaunijas - Tanels Padars un Deivs Bentons ar dziesmu "Everybody". Latvijas pārstāvis konkursā Tallinā uzstāsies ar pirmspēdējo - 23. - kārtas numuru.

Eirodziesmas 2002 noslēguma pasākums jau 2.martā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!