Šī gada martā Lielbritānijā, neatkarīgās izdevniecības "Hyperion Records" paspārnē, klajā tiks laists latviešu komponista Ērika Ešenvalda skaņdarbs "Passion and Resurrection" ("Kristus ciešanas un augšāmcelšanās"), liecina informācija izdevēju mājaslapā.

Šis Ešenvalda darbs tapis pēc Valsts Akadēmiskā kora "Latvija" pasūtījuma un savu pasaules pirmatskaņojumu piedzīvoja 2005. gadā 8. Starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā. Savukārt ierakstā to atskaņo britu koris "Polyphony" tā dibinātāja, diriģenta Stīvena Leitona vadībā. "Polyphony" radošu darbību uzsācis 1986. gadā un nereti klasiskās mūzikas presē tiek dēvēts par vienu no labākajiem mazajiem koriem pasaulē.

Ērika Ešenvalda mūzika šobrīd gūst aizvien plašāku starptautisko atzinību, to atskaņo arī Kanādā, ASV, daudzviet Eiropā. Atgādinām, ka komponista darbs "Légende de la Femme Emmurée" (Leģenda par iemūrēto sievu) bija nominēts 2010. gada komponistu balvai Lielbritānijā (British Composer Awards 2010).

Latvijas klausītājiem skaņdarbu "Passion and Resurrection" būs iespēja noklausīties koncertā 16. aprīlī Sv.Jāņa baznīcā, Rīgā. Koncertā piedalīsies Valsts Akadēmiskais koris "Latvija", "Sinfonietta Riga", soliste Kristīne Gailīte. Diriģents Māris Sirmais. Koncerta sākums plkst. 19:00.

Biļetes uz 16. aprīļa, kā arī uz VAK "Latvija" sezonas noslēguma koncertu 21. maijā ir pieejamas "Biļešu Paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!