Foto: DELFI

Latvijas Nacionālajā operā, piektdienas, 16. novembra vakarā šogad vienīgo reizi bija iespējams baudīt pazīstamās operdziedātājas Kristīnes Opolais sniegumu. Viņa uz Baltā nama skatuves bija redzama galvenajā lomā Pučini operas "Bohēma" iestudējumā.

Ar Mimī lomu latviešu operzvaigzne decembrī viesosies arī Berlīnes Valsts operā, bet nākamā gada aprīlī atgriezīsies Vīnes Valsts operā. Savukārt 2013. gada maijā Kristīne Opolais dziedās jaunās Austrumlatvijas koncertzāles atklāšanā Rēzeknē.

"Bohēmas" varoņi ir tipiski 19. gadsimta nogales parīzieši: dzejnieks Rūdolfs, mūziķis Šonārs, filozofs Kolēns un mākslinieks Marsels. Draugu nabadzīgajā, bet jauneklīgi nebēdnīgajā ikdienā ienāk zīda izšuvēja Mimī. Taču meitenes liktenis jau izšķirts - pat Rūdolfa mīlestība nespēj viņu glābt... Zaudējuma sāpes remdē vienīgi draugu atbalsts.

"Bohēma" tiek uzskatīta par vienu no Džakomo Pučīni (1858-1924) labākajiem sacerējumiem un par vienu no visu laiku romantiskākajām operām. Tās pirmizrāde notika 1896. gada 1. februārī Turīnā Teatro Regia jaunā diriģenta Arturo Toskanīni vadībā.

Opolais skatuves partneri LNO izrādē 16. novembrī bija Pāvels Černohs (Rūdolfs), Jānis Apeinis (Marsels), Dana Bramane (Mizete), Armands Siliņš (Šonārs) un Rihards Mačanovskis (Kolēns), pie diriģenta pults stāsies Normunds Vaicis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!