Foto: F64
Ar savdabīgu prezentācijas pasākumu – ceļojumu pa Rīgu trolejbusā, sava jaunākā albuma ”Cruising in the Trolley” iznākšanu nedēļas nogalē nosvinējusi grupa ”Very Cool People”.

Ceļojums Kruīza trolejbusā sākās Ganībju dambja trolejbusu parkā, vizinot pasākuma apmeklētājus līdz centrālajāi stacijai un atpakaļ. Savukārt vakarā grupa albuma iznākšanas svinības noslēdza ar koncertu Vecrīgas klubā ”Omas briljants”.

Jaunajā albumā ”Cruising in the Trolley” iekļauti astoņi skaņdarbi, un tā kopējais garums pārsniedz 45 minūtes. ”Cruising in the Trolley” tika ierakstīts vienā ierakstu sesijā.

Vairākās kompozīcijās ”Very Cool People” pieaicinājuši arī pūšamo sekciju, kuras sastāvā ir Oskars Ozoliņš (”Labvēlīgais tips”) – trompete, Nauris Strežs – trombons (”Latvian Blues Band”) un Māris Jēkabsons (”City Jazz Big Band”) – tenora saksofons. Pūšamās sekcijas aranžijas tika uzticētas grupas draugam un lieliskam pianistam Ritvaram Garozam (”City Jazz Big Band”, ”El Trio”).

Albumā iekļauts arī viens akustisko skaņdarbs – ”5th Floor”, kas grupas vēsturē ir līdz šim nebijis gadījums. Albuma skaņu operators ir Gatis Zaķis, bet to miksējis un māsterējis Jānis Kalve.

Jauno ”Very Cool People” albumu var noklausīties šeit.

”Very Cool People” ir Elvijs Grafcovs – ģitāra, Toms Rudzinskis – saksofons, Māris Vitkus – ērģeles un taustiņinstrumenti, Valters Sprūdžs – bass un Kaspars Grigalis – bungas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!