Foto: Publicitātes foto
Kultūras menedžmenta centrs ”Lauska” laiž klajā grupas ”Vētras saites” pirmo albumu ”Teātra krustojums”.

Albumā ir iekļauti 14 instrumentāli skaņdarbi, caurstrāvoti ar gaišu, dzīvi apliecinošu enerģētiku. Tā ieraksta laikā publicists Ilmārs Šlāpins katram skaņdarbam veltīja dzejas rindas. Savukārt fotogrāfi Inese Kalnina, Ansis Klucis, Artūrs Daukulis un Uģis Nastevis mūzikas un dzejas iespaidā katram skaņdarbam veltīja fotogrāfiju.

Šo dažādu nozaru mākslinieku kopdarbs ir apkopots albuma grāmatiņā, kas veido vienotu foto-ambientu mākslas darbu, kuru klausīties, lasīt un skatīties.

Grupā ”Vētras Saites” spēlē Latvīte Podiņa (kokle), Ģirts Pavēnis (ģitāra), Jānis Cīrulis (džamba) un Ansis Klucis (kontrabass). Tās skanējuma galvenais akcents ir Latvītes Podiņas kokle, kura, saspēlē ar ģitāru, kontrabasu un džambu, rada oriģinālu, īpaši skaistu noskaņu. Albuma tapšanā piedalījusies arī flautiste Sniedze Prauliņa un dziedātāja Inese Bērziņa.

Diska ieskandināšana notiks sestdien, 6.oktobrī Kalnciema kvartāla tirdziņa laikā. Grupa uzstāsies plkst. 14.00 uz brīvdabas estrādes, kā arī ar īpašu koncertu plkst. 18.00 vīna veikalā, kurā savu mūzikas iedvesmoto dzeju lasīs publicists Ilmārs Šlāpins.

Vienlaicīgi Kalnciema kvartāla vīna veikalā notiks albumā iekļauto fotogrāfiju izstāde, kurā piedalās fotogrāfi Inese Kalnina, Ansis Klucis, Artūrs Daukulis un Uģis Nastevis.

Tiks prezentēts arī režisores Astras Zoldneres veidotais videoklips ”Vētras saites” skaņdarbam ”Riekstu kalns”, kurš tapis sadarbībā ar dejotāju un horeogrāfi Sintiju Siliņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!