Augusta izskaņā iznācis žurnāla "Mūzikas saule" atvasaras numurs ar klavesīnisti Ievu Salieti uz vāka. Šajā reizē žurnāla uzmanības lokā – klavieres.

Žurnālā - Ugāles ērģeļbūvētājs un klaviertehniķis Jānis Kalniņš par klavierbūves vēsturi; skaņu ierakstu eksperts Juris Griņevičs stāsta par 20. gadsimta pirmās puses slavenāko pianistu tehniskajām problēmām un pianists Juris Žvikovs par Džonu Keidžu un lielisko meksikāni Murcof.

Atvasaras "Mūzikas saulē" arī stāsts par igauņu flīģeļa Estonia triumfu un itāļu flīģeļa Fazioli unikālajām īpašībām. Latvijas laikmetīgā deja un pie klavierēm pielīmēts pianists, kā arī ieskats komponistes un pianistes Lūcijas Garūtas vēstulēs

Vēl žurnālā lasiet: Aleksandrs Antoņenko par opermākslas aizkulisēm un sēņu mērci; pasaulslavenais angļu skaņradis Džons Raters par komponistiem žagatām pirms gaidāmās viesošanās Garīgās mūzikas festivālā'; Ludmilas Azarovas atmiņas par Ojāra Vācieša mūzikas klausīšanās paradumiem.

Žurnāls meklēs Mirdzas Zīveres jaudīgās balss noslēpumu, bet grāmatu apskatā - Ilgas Augustes, Aleksa Rosa, Jāņa Torgāna un citu autoru jaunākie darbi.

Kā ierasts, žurnālā atrodams arī jaunāko CD apskats, par tiem raksta Uldis Rudaks, Jānis Stundiņš un Dace Volfa

Žurnālu "Mūzikas saule" var iegādāties "Narvesen Baltija" veikalos, lielveikalos, "Plus Punkts" u. c. kioskos

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!