Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 9.augusta vakarā, pulksten 19, Karostā notiks spāņu džezroka grupas "Free to Dream" koncerts. Mūziķi ieradīsies Liepājā no Barselonas un viens no viņu ierašanās mērķiem ir tieši koncerts Karostas cietumā, kā arī DVD ierakstīšana Karostā.

Kā portālu "Delfi" informēja "Karostas cietuma" preses pārstāve  Monta Krafte, "Free to Dream" mūzikā saplūst hārdroks, melnā mūzika un džezs. "Free to Dream" ir pirmā neatkarīgā grupa no Barselonas, kam izdevies gūt starptautisku atzinību, un šobrīd viņu mūzika ir pazīstama Eiropā, Amerikā, Japānā.

Otrdienas vakarā grupa uzstāsies ar neparastu skaņdarbu ciklu, ko viņi paši dēvē par programmūziku jeb programmisko mūziku. Savā deviņu skaņdarbu garajā mūzikas ciklā viņi izstāstīs stāstu par jaunu mūziķi, kurš dzīvo laikā, kad brīvā mūzika ir aizliegta, kad valdība atbalsta tikai režīma oficiālos mūziķus, bet jaunais muzikants sapņo, ka viņa grupa izglābs pilsētu no klusuma un kultūru smacējošās režīma politikas. Stāstā būs gan par bēgšanu un arestu, gan par nokļūšanu cietumā un cīņu pret valdošo režīmu. Koncerts notiks Karostas cietuma pagalmā, kas idejiski sasauksies ar mūzikas saturu.

Grupas līderis Luiss Blanko (Luis Blanco) nopietni gatavojas Latvijas koncerttūrei un ir apguvis nepieciešamākās frāzes latviešu valodā. Luiss koncerta organizatoriem tāpat solījis, ka koncertā nodziedās vismaz vienu dziesmu latviešu valodā. Visticamāk, ka tā būs dziesma no kādas Liepājas grupas repertuāra.

Koncerta apmeklējums ir bez maksas. Koncerta laikā Karostas cietums būs atvērts apmeklētājiem, darbosies bufete, grills, būs iespēja fotografēties dažādos vēsturiskos militāros tērpos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!