Foto: LETA

Kultūras cilvēkiem rudens tuvošanās ir gluži kā 1. janvāra gaidīšana - jaunas radošās sezonas sākums ar jauniem plāniem un iecerēm. Arī "Delfi Kultūra" vasaras izskaņā uzsāk jaunu rakstu sēriju "Kas tavā maģītī?", kurā noskaidrosim, kādi mūzikas ieraksti savulaik kļuvuši par iedvesmas avotu pašmāju māksliniekiem.

Pirmais drosmīgais, kurš piekrita izrevidēt savu audiokasešu, vinilu un mp3 failu saturu un atklāt "Delfi Kultūrai" savus mīļākos izpildītājus bija Intars Busulis, kurš jau pirmdien, 22. augustā, priecēs klausītājus vasaras izskaņas solokoncertā "Savādāks".

Viņu pazīstam kā veiksmīgu džeza un popmūzikas izpildītāju, viņš arī atradis savu vietu "Radio SWH" ētera dīdžeju pulkā. Busulis jau intervijās paspējis atklāt, ka viņu iedvesmo austrumu mūzika, un, protams, džeza klasika. Bet vai zinājāt, ka viņš labprāt klausās arī "Skunk Anansie"? Intara iemīļoto ierakstu vidū ir arī dauzoņas no grupas "5nizza", viņš novērtē r'n'b dīvas Bejonsē talantu un jūsmo par REO sieviešu vokālā ansambļa ierakstiem. Intars noliec galvu Eimijas Vainhausas priekšā un labprāt paspiestu roku Lenijam Kravicam!

Skaņdarbu vietu secībai nav nozīmes.

Nora Bumbiere 'Vēl nav par vēlu'

Miles Davis 'Out Of The Blue'

Prince 'The Beautiful Ones'

Lenny Kravitz 'Love Love Love'


Nina Simone 'Love Me Or Leave Me'

Sting 'All This Time'

Michael Jackson 'Beat It'

Jimi Hendrix 'Little Wing'

Amy Winehouse 'Tears Dry On Their Own'

5Nizza 'Jamaika'









Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!