Foto: DELFI

Kārtīgi izdimdinājis Vecrīgu Lāčplēša dienas vakarā un, gatavojieties Valsts svētku koncertam 18. novembrī, savu ierakstu plauktiņu un maģīša saturu ir gatavs atklāt starptautiski pazīstamākās latviešu metal mūzikas grupas "Skyforger" balss un radītājs Pēteris Kvetkovskis.

"Maģīša" seriālā Pēteris atklāj, ka klausās ļoti dažādu mūziku, jo pats ar visdažādākā smaguma pakāpes skaņām ir bijusi saistīts kopš 80. gadiem. Tomēr saka, ka šodien "Delfi" maģītī salicis to, kas pirmais ienācis prātā.

Lai gan "Skyforger" Latvijā koncertē salīdzinoši reti, atgādinām, ka šonedēļ Pēteri un pārējos viņa biedrus, kā arī grupu "SIA Radikal" varēs sastapt mūsu valsts 93. jubilejā Vēju pilsētā Liepājā, klubā "Fontaine Palace".

Dziesmu secībai nav nozīmes.

Saxon 'Waiting for the Night

Man šķiet, ka šitais ir gandrīz vai heavy metal essence! Vienkārši pacilājošs gabals!

Bathory 'One Road to Asa Bay'

Ar šo "Bathory" varētu teikt, ka, vismaz man, aizsākās pagan metal. Viss albums vienkārši perfekti rada vikingu laiku noskaņu!

Razor 'Tear Me to Pieces'

Riktīgs ''lopisks" gabals. Man numur 1. thrash metal banda!

Black Sabbath The Shinning

Man nepatīk "Black Sabbath" ar Ozzy Osbourne. Bet patīk ļoti albumi ar Tony Martin. It sevišķi albums "Eternal Idol". Šim albumam piemīt savāda maģija un noslēpumainība, kaut kas draudīgs!

Venom 'Skool Daze'

Briesmīgi dzenošs gabals! Nu tāds zem kura varētu visu lauzt un dauzīt gabalos! Man "Venom" albumi bez Cronos patīk pat labāk par viņu klasiku.

Judas Priest 'Turbo Lover'

Ielikt 'Painkiller' laikam būtu kaut kā banāli, tad lai iet šitais. Viena no manām pašām mīļākajām bandām.

Mekong Delta 'Age of Agony'

Pirmoreiz, kad klausījos "The Music of Erich Zann" man beigās sāka sāpēt galva un es drīz vien izdzēsu šito albumu. Pec gadiem klausoties atkal, es sapratu, ka man briesmīgi patīk. Tur ir tāda murgaina noskaņa viscaur un ģitāras nepārtraukti zāģē iekšā. Arī ļoti patīk skaņa - kā viss te skan.

Cathedral 'Serpent Eve'

Man šī dziesma un viss "Forest of Equilibriums" albums rada stipru viduslaiku noskaņu - daudz vairāk nekā īstā medieval mūzika!

ZZ TOP 'Sharp Dressed Man'

Esmu liels "ZZ Top" fans - briesmīgi patīk viņu skaņa!

Manowar 'Heart of Steel'

Agrāk biju briesmīgs Manowar fans. Likās, ka šitie vecī ir īsti ""warriori"" Vēlāk gan izrādījās, ka tas viss vien tāds cirks ir. Bet vienalga šitādas himnas man ļoti patīk!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!