Foto: Publicitātes foto
Izrādās, šajā hipsteru un "iečekošanās" laikmetā, kaut kur vēl šajā zemē sastopami īsti bruņinieki, kuri nebīstas cīņas un grūtību, kuri zina, ko nozīmē drosme un sacensību gars. Šoreiz "Delfi maģītī" savus iecienītākos ierakstus atklāj ilggadējais Baltijas Viduslaiku festivāla Cēsīs un Valmierā organizators, biedrības "Livonesis" izveidotājs un īsts 21. gadsimta bruņinieks Andris Geidāns.

Piedalījies un pats rīkojis visdažādākos vēsturisko aktivitāšu pasākumus, bet šobrīd apmeties Āraišu ezera krastā, kur kopā ar domubiedriem tapusi Geidānmuiža - pašu rokām, galvām un spēkiem veidots Livonijas vēstures viduslaiku posmam atbilstošu aktivitāšu un dzīvesziņas centrs, ar mērķi - dzīvē skatīt un izbaudīt Livonijas viduslaiku muižas saimniecības ikdienas ritmu.

Šajā nedēļas nogalē – 14. un 15. jūlijā Geidānmuižas iemītnieki aicina viesus, jo tur norisināsies pirmais Viduslaiku Tabors. Turklāt šoreiz apmeklētāji varēs ne tikai nolūkoties cīņās, bet arī paši iemēģināt loku, bultas un šķēpus un cīnieties par galveno balvu – ceļojumu un Ungāriju.
Savukārt īpašajā Tabora manēžā varēs sekot līdzi profesionālu bruņinieku turnīram, vērot senu laiku modes skates un klausīties mūziku.

Taču nedomājiet, ka Geidāna "maģītī" skan tikai kara dziesmas un viduslaiku balādes. Tajā ir gan kareivīgie ungāri, gan karstasinīgie spāņi un meksikāņi, kā arī gana daudz, un noteikti bruņinieka godu pelnījuši, jaunāko laiku mūziķi.

Dziesmu secībai nav nozīmes.

Kalmár Pál 'Kossuth Lajos azt üzente'

Dziesma par Ungāru brīvības cīnītāju Košutu Lajošu

'la malagueña'

Mariachi dziesma, veltījums jaunam, izcilam toreadoram

Heroes del silencio 'Entre dos tierras'

Ansis Ataols Berziņš 'Babeņa'

Cilvēkiem, kuri zin ko šī dzīsma vēstī.

U2 'Beautiful Day'

Skaista diena. Katra.

The Cure 'Just Like Heaven'

The Cure 'From The Edge Of The Deep Green Sea'

Viena no mīļākajām dziesmām kopš bērnības :)

Pearl Jam 'Better Man'

Visu laiku labākie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!