Foto: AFI
2. marta vakarā Ventspils Olimpiskā centra basketbola hallē tiesības pārstāvēt Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā ieguva Marija Naumova, apsteidzot Lindu Leen un Horenu Stalbi.
Viņas izpildītā dziesma "I Wonna…" ieguva visvairāk skatītāju balsu - 26 561 balsi. Naumova pārstāvēs Latviju konkursa finālā ar 23.kārtas numuru. Lindas Leen un Horena Stalbes dziesma "Stop The War" saņēma 18 103 zvanus.

Trešie palika grupa "Tumsa" ar dziesmu "This Is Not Paradise", par kuru nobalsoja 8003 skatītāji.

Konkursa atlasē piedalījās kopumā 15 Latvijas dziedātāju, bet labāko izvēlējās skatītāji. Kopumā balsojumos saņemti 64 995 zvani.

Ceturtajā vietā ierindojās Andris Ābelīte ar dziesmu "Be Alive", 5.vietā - Lauris Reiniks ar "My Memory Tape", 6.vietā - Gunārs Kalniņš ar "Tell Me Why", 7.vietā - Jānis Stībelis ar "Let's Sing The Song", 8.vietā - grupa "4.elements" ar dziesmu "Remember", 9.vietā - Diāna un Olga Pirags ar "My Town", 10.vietā - Džulians ar dziesmu "A Place To Call Home", 11.vietā - Madaras Celmas izpildītā dziesma "A Girl From A Sunset Town", 12.vietā - "Caffe" ar "Amberland", 13.vietā - grupa "Sea Stones" ar "My Love Is For You", 14.vietā - Marina Voitjuka ar dziesmu "Wait (For Love)", 15.vietā - Ēriks Budēvics ar dziesmu "My Only Dream".

47.Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls notiks Tallinā, 2002.gada 25.maijā.

Eirovīzijas nacionālās atlases fināla pasākumā tika paziņoti arī konkursa priekšaptaujas balsojumu rezultāti, kuri gan neietekmēja oficiālo balsojumu.

Priekšaptaujā pirmo vietu ieņēma Lindas Leen un Horena Stalbes dziesma "Stop The War", 2.vietu - Marija Naumova ar "I Wonna…", 3.vietā - "Tumsa" ar dziesmu "This Is Not Paradise", 4.vietā - Jānis Stībelis ar "Let's Sing The Song", 5.vietā - "4.elements" ar dziesmu "Remember". Kopumā priekšaptaujā saņemti 9750 tālruņa zvani.

Savu "topu" bija veidojusi arī deviņu cilvēku komisija, kurā bija astoņi pārstāvji no ārzemēm. Šī žūrija pirmo vietu atdeva Marijai Naumovai ar "I Wonna…", 2.vietu - Laurim Reinikam ar "My Memory Tape", 3.vietu - "Sea Stones" ar "My Love Is For You", 4.vietu - Jānim Stībelim ar "Let's Sing The Song", 5.vietu - "4.elementam" ar dziesmu "Remember". Žūrija balsoja, neredzot dziesmu videovariantus. Arī šis balsojumus neietekmēja oficiālos skatītāju balsojuma rezultātus.

Marija Naumova ' I Wonna… '

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!