Eirovīzijas konkursa nacionālajā atlasē Ventspils Olimpiskajā arēnā sestdien uzvarēja Liepājas duets Fomins un Kleins ar "Dziesmu par laimi", kas šī gada maijā Latviju pārstāvēs Eirovīzijas finālā Turcijā.
Kopumā Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlases finālā piedalījās 10 dziesmas.

Pēc visu nacionālās atlases fināla dziesmu prezentēšanas tika noteiktas trīs dziesmas, kas par uzvaru cīnījās vēlreiz superfinālā un par kurām skatītāji balsoja atkārtoti, turklāt, otrās balsošanas balsis nesummējās ar pirmo.

Pēc pirmās balsošanas kārtas visvairāk balsis ieguva un superfinālā iekļuva Fomins un Kleins, tēvs un meita Johnny Salamander un Meldra ar dziesmu "We Share The Sun", kā arī Tatjana Timčuka ar dziesmu "Like a Star"

Visvairāk balsis - 41 297 - superfinālā saņēma Fomina un Kleina "Dziesma par laimi". Otro vietu ar 37 839 balsīm ieguva Johnny Salamander un Meldra, bet trešo ar 18 879 balsīm - Tatjana Timčuka.

Uzvaru Eirovīzijas konkursā Liepājas duets guva, neskatoties uz Ivo Fomina balss veselības problēmām, kuru dēļ pat esot apsvērta iespēja atteikties no dalības nacionālās atlases fināla koncertā.

"Ziedi pienākas maniem dakteriem," saņemot apsveikumus sacīja Fomins.

Skatītāji balsot varēja pa fiksētajām telefonlīnijām un mobilajiem telefoniem. Šogad nevarēja balsot ar mobilo tālruņu īsziņām.

Latvijas Televīzijas simpātiju balvu un ceļojumu uz Turciju, ko pasniedza LTV ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Edgars Kots, saņēma Rain, kas konkursā piedalījās ar dziesmu "Let Me Go". Savukārt salona "Manas mēbeles" simpātiju balvu - dīvānu - saņēma Johnny Salamander un Meldra.

Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases komisija iespēju cīnīties par tiesībām pārstāvēt Latviju Eirovīzijas konkursā piešķīra desmit izpildītājiem: grupai "4.elements" ar dziesmu "Ready" (L.Reiniks/ L.Reiniks), Fominam un Kleinam ar dziesmu "Dziesma par laimi" (T.Kleins/ G.Račs), Tatjanai Timčukai ar dziesmu "Like a Star" (T.Timčuka/ O.Borošņevs), Kristīnei Brokai un Santai Zapackai ar dziesmu "Angel's Song" (D.Rūtenberga/ K.Broka), Aijai Vītoliņai ar dziesmu "Fly Away With You" (J.Stībelis/ J.Stībelis), Chilli ar dziesmu "Not That Everyday Girl" (M.Freimanis/ M.Freimanis), grupai "Z-Scars" ar dziesmu "Runaway" (A.Kivičs/ A.Kivičs), Johnny Salamander un Meldrai ar dziesmu "We Share The Sun" (J.Gūža/ V.Sprūdžs), grupai "C-Stone" ar dziesmu "All You Know" (C-Stones/ C-Stones) un Rain ar dziesmu "Let Me Go" (Rain/Rain).

Savukārt rezervistu trijniekā iekļuva grupa "Finally Switshed On" ar dziesmu "Disco Ice", Elīna Oruba, Sarmīte Jērāne un Šons Ani ar dziesmu "Hush" un Ivars Pētersons ar dziesmu "Come With Me".

Kopumā Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajai atlasei bija pieteiktas 69 dziesmas, kuras sākotnēji izvērtēja starptautiska žūrija.

Eirovīzijas dziesmu konkursa fināla atlases kārtā Turcijas pilsētas Stambulas "Abdi Ipekci Stadium" arēnā notiks 12.maijā un tajā piedalīsies 22 valstis. Savukārt Eirovīzijas lielais fināls notiks 15.maijā un tajā piedalīsies 14 valstu pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!