Foto: Publicitātes foto

Latviešu dziedātājs Lauris Reiniks par sava jaunākā albuma "Es skrienu" pārdošanas panākumiem saņēmis zelta disku, portālu "Delfi" informē dziedātāja izdevēji "Mikrofona ieraksti", uzsveros, ka šis ir rets notikums Latvijas popmūzikā.

Pēc Latvijas Mūzikas Producentu apvienības (Lampa) noteiktiem normatīviem, zelta disku piešķir ierakstiem, kas Latvijā pārdoti vismaz 5000 eksemplāru tirāžā. "Es skrienu" iznāca 2010. gada rudenī apgādā "Mikrofona ieraksti" un šobrīd pārdots jau 6000 tā kopiju.

Par Lauris Reiniks panākumus komentē, paužot dubultu prieku: "Pirmkārt par to, ka sakrita gan Gada balvas žūrijas ("Es skrienu" tika atzīts par gada labāko popmūzikas albumu – red.), gan klausītāju viedoklis un albums iemantoja tik plašu atzinību. Otrkārt – ir liels gandarījums apzināties, ka laikā, kad netrūkst iespēju pie mūzikas tikt par velti, gana daudz cilvēku tomēr izvēlējušies manu albumu iegādāties legālā ceļā. Tā ir uzticība, kas iedvesmo."

Kā pavēstīja "Mikrofona ieraksti" valdes priekšsēdētāja Elita Mīlgrāve, nepieciešamo piecu tūkstošu robežu disks sasniedzis jau vasaras sākumā, bet dziedātājs tobrīd bijis tik aizņemts albuma iznākšanas un veicināšanas kampaņās Lietuvā un Igaunijā, ka svinīgo notikumu nācies pārcelt uz rudeni. Taču ilgāk to atlikt nav bijis iespējams, jo šobrīd jau tiek gatavota "Es skrienu" iznākšana Vācijā.

Atgādinām, ka zelta disku par pārdošanas rādītājiem Latvijā saņēmis arī Reinika 2003. gada albums "Lidot savādāk", kas pārdots vairāk kā 8000 eksemplāros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!