Foto: Publicitātes foto
Festivālā "Saldus Saule" šī gada 8.jūlijā Saldū, Kalnsētas parkā tomēr spēlēs Somijas grupa "Lordi", kuras uzstāšanos pasākuma rīkotāji iepriekš atcēla it kā Baznīcas protestu dēļ.

Svētdien izplatītā paziņojumā festivāla pārstāve Jolanta Ķiģele informē: "Mums ir tas gods paziņot, ka "Lordi" "Saldus Saulē" būs!" ""Lordi" ir grupa, kas šokē. Tapēc nevarēja būt labāks izpausmes veids kā šoks, lai liktu sabiedrībai sarosīties! Ziņa, ka "Lordi" nebūs Baznīcas aicinājuma vēstules rezultātā, izrādījās gana šokējoša, kā tas arī bija gaidīts!" teikts paziņojumā.

"Visu cieņu Baznīcai, taču festivāls nekādā veidā neietekmē un negrauj kristīgās vērtības. Katram ir savs laiks un sava vieta. Savs laiks baudīt un priecāties, savs – klusumā un mierā rast svētbrīdi. Sabiedrība ir teikusi savu vārdu un mēs nevaram to nesadzirdēt! Dāmas un kungi! 8. jūlijā uz lielās "Cēsu alus" skatuves jūs sagaida satriecošs "Lordi" šovs - skaļš, košs un ugunīgs!" pausts paziņojumā.

Ķiģele norāda, ka "tāda ir arī šīs somu grupas "Lordi" būtība – šokēt sabiedrību, likt cilvēkiem izteikt savas emocijas, neklusēt, teikt savu viedokli". "Mūsdienās ir diezgan grūti izvilināt no cilvēkiem viņu patiesās sajūtas, jo cilvēki ir kļuvuši intraverti. Taču šoreiz tas ir izdevies," norādīts paziņojumā.

Tajā uzsvērts, ka ""Lordi" nav nedz velni, nedz negāciju sludinātāji". "Viņi pārstāv to mūzikas stilu, kurš lepojas ar spilgtu šovu, drosmīgu ārieni un ironiskām dziesmām. Taču, novelkot maskas, četri puiši un viena meitene kļūst par vienkāršiem un jaukiem muzikāliem cilvēkiem, kuri ir sasnieguši pasaules slavu, pateicoties smagam un neatlaidīgam darbam, kā arī pareizi izvēlētai mārketinga stratēģijai. Uz skatuves ir karnevāls, cirks, šovs - sauciet kā gribiet, kurš ir veidots tik prasmīgi, ka jebkuram izraisa emocijas. Maskas, dziesmas un pirotehnika kopā veido to kopumu, kuru mēs saucam par "Lordiem"!" pausts vēstījumā medijiem.

Jau vēstīts, ka iepriekš festivāla rīkotāji izpaltīja ziņas, ka "Lordi" uzstāšanās atcelta, jo pret to iebilduši vairāku konfesiju mācītāji. Baznīcas vēstulē, ko parakstījuši vienpadsmit Saldus novada mācītāji, esot pausta negatīva nostāja pret "Lordi" koncertšovu - gan dziesmām, ko tie izpilda, gan šova elementiem, iepriekš ziņoja rīkotāji. Vēstuli ir kā esot sastādījuši un parakstījuši Latvijas Evaņģēliski Luteriskās Baznīcas, Romas Katoļu Baznīcas, Baptistu draudzes un Pareizticīgo draudzes mācītāji.

"Mēs, festivāla organizatori, arī ticam, ka Dieva vārdam ir liels spēks, kā to min baznīcas pārstāvji savā vēstulē, un nevēlamies, lai festivāla "Saldus Saule" vārds tiktu aptraipīts ar sliktu slavu kā vardarbības propogandētājs. Pieņemot, ka vēstules sastādītāji uzņemas pilnu atbildību runāt kristīgās sabiedrības vārdā, un pieņemot to, ka Baznīcas ietekme cilvēku prātos un sirdīs vienmēr būs nozīmīga, mēs esam spiesti atkāpties no paredzētā "Lordu" šova festivālā, lai neizraisītu masu protestus pirms festivāla un haosu festivāla laikā, un nenostātos pret kristīgo sabiedrību, kuru mēs ļoti cienām," pauda festivāla rīkotāji.

Grupa "Lordi" ir dibināta 1996. gadā, taču pasaules mēroga atpazīstamību tā ieguva tikai 2006. gadā pēc uzvaras Eirovīzijas dziesmu konkursā. Grupas ceļš uz popularitāti ir aizsācies grupas līdera Tomi Putaansuu jeb Mr.Lordi dzimtajā pilsētā Rovaniemi Somijā, taču šobrīd "Lordi" ir snieguši koncertšovus un piedalījušies rokmūzikas festivālos teju visā pasaulē.

Rīkotāji jau ir izziņojuši, ka festivālā "Saldus saule" uz lielās skatuves uzstāsies arī Latvijas grupa "Skyforger". Pirmdien, 21. martā tiks nosaukts trešais lielais "Saldus Saules 2011" pirmās dienas viesis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!