Foto: Itar-Tass/Scanpix
Festivālā "Saldus Saule" organizatori pēc smagām un grūtām pārdomām, pēc Baznīcas pārstāvju protesta, ir nonākuši pie lēmuma atcelt Somijas grupas "Lordi" uzstāšanos šī gada 8.jūlijā Saldū, Kalnsētas parkā, portālu "Delfi" informē festivāla organizatori.

Baznīcas vēstulē, ko parakstījuši vienpadsmit Saldus novada mācītāji, tiek pausta negatīva nostāja pret "Lordi" koncertšovu - gan dziesmām, ko tie izpilda, gan šova elementiem, kuros tiek izmantots liels daudzums pirotehnikas. Bez tā visa "Lordi" uzstāšanās nav iedomājama, taču Latvijas kristīgās sabiedrības vadītāji uzskata, ka "Lordu" dziesmu teksti "var izraisīt destruktīvus procesus cilvēkā, kuri grauj ne vien katra indivīda dzīvi, bet arī ietekmē visu sabiedrību un tajā notiekošos procesus".

Vēstuli ir sastādījuši un parakstījuši Latvijas Evaņģēliski Luteriskās Baznīcas, Romas Katoļu Baznīcas, Baptistu draudzes un Pareizticīgo draudzes mācītāji. Mācītāji vēstulē uzsver, ka, rīkojot "Lordi" koncertšovu, sabiedrība tiek mudināta uz destruktīvu rīcību, kas var pāraugt vardarbībā.

"Mēs, festivāla organizatori, arī ticam, ka Dieva vārdam ir liels spēks, kā to min baznīcas pārstāvji savā vēstulē, un nevēlamies, lai festivāla "Saldus Saule" vārds tiktu aptraipīts ar sliktu slavu kā vardarbības propogandētājs. Pieņemot, ka vēstules sastādītāji uzņemas pilnu atbildību runāt Kristīgās sabiedrības vārdā, un pieņemot to, ka Baznīcas ietekme cilvēku prātos un sirdīs vienmēr būs nozīmīga, mēs esam spiesti atkāpties no paredzētā "Lordu" šova festivālā, lai neizraisītu masu protestus pirms festivāla un haosu festivāla laikā, un nenostātos pret Kristīgo sabiedrību, kuru mēs ļoti cienām," savu nostāju pauž festivāla rīkotāji.

Nākamās nedēļas laikā tiks izziņoti vairāki citi mākslinieki un grupas, kas uzstāsies 8.jūlijā un 9.jūlijā Saldū, jo kā jau iepriekš tika minēts, "Lordi" nav vienīgā un nebūt ne pati populārākā ārzemju grupa, kura bija apstiprinājusi dalību festivālā.

Grupa "Lordi" ir dibināta 1996. gadā, taču pasaules mēroga atpazīstamību tā ieguva tikai 2006. gadā pēc uzvaras Eirovīzijas dziesmu konkursā. Grupas ceļš uz popularitāti ir aizsācies grupas līdera Tomi Putaansuu jeb Mr.Lordi dzimtajā pilsētā Rovaniemi Somijā, taču šobrīd "Lordi" ir snieguši koncertšovus un piedalījušies rokmūzikas festivālos teju visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!