Diriģents Māris Sirmais turpāk vairs nebūs jauniešu kora "Kamēr…" mākslinieciskais vadītājs un diriģents, no 1. jūlija kori vadīs tā otrs diriģents Jānis Liepiņš, portālam "Delfi" apstiprināja kora "Kamēr…" menedžere Kristīne Zvirbule.

Pēdējais koncerts, kurā Sirmais kori "Kamēr…" diriģējis kā tā mākslinieciskais vadītājs, notika Līgonakts pasākumā, 23. jūnijā, 11. novembra krastmalā, Rīgā. Turpmāk izziņotie kora koncerti notiks kā plānots.

Kā uzsver Zvirbule, kora un diriģenta starpā nav izveidojies konflikts, vienkārši pēc 22 gadu darbības kopā ar "Kamēr…" Sirmais ir nobriedis pārmaiņām un jauniem izaicinājumiem. Turpmāk Māris Sirmais visus spēkus veltīšot darbam ar Valsts Akadēmisko kori "Latvija" un Zvirbule pieļauj, ka arī aktivizēs starptautisko darbību.

"Protams, tas korim bija negaidīti, tomēr visi to draudzīgi ir centušies pieņemt," teic kora menedžere, sakot, ka noteikti nevajag situaciju dramatizēt, jo diriģents Jānis Liepiņš kā otrais diriģents ir labi sastrādājies ar kori.

"Viņš zina kora pamatvērtības, jo ir Sirmā skolnieks kopš 17 gadu vecuma un veiksmīgi apguvis tās lietas, kas kori ir saturējušas kopā kopš tā dibināšanas," saka Kristīne Zvirbule.

Starptautisku atzinību guvušo jauniešu kori "Kamēr…" Māris Sirmais nodibināja 1990. gadā, Kopš 2006. gada kora otrais diriģents ir Jānis Liepiņš.

"Kamēr..." 2000. un 2005. gadā ieguvis Latvijas augstāko apbalvojumu mūzikā – Lielo mūzikas balvu, kā arī ir daudzkārtējs Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku "Koru karu" jeb nacionālā koru konkursa laureāts.
Korim "Kamēr..." mūziku rakstījuši daudzi latviešu komponisti, kā Pēteris Vasks, Ēriks Ešenvalds, Raimonds Pauls, Arturs Maskats, Zigmars Liepiņš, Andris Sējāns, Raimonds Tiguls un citi.

Projektā "Pasaules Saules dziesmas" korim dziesmas rakstījuši arī sers Džons Taveners, Gija Kančeli, Svens Dāvids Sandstrēms, Leonīds Desjatņikovs, Džons Luters Adamss, Stīvens Līks, Dobrinka Tabakova, Henriks Hofmeirs, Poļina Mediļjanova, Alberto Graus, Ko Matsušita, Tjerī Pekū, Vitauts Miškinis, Urmā Sisasks un Bjērns Andors Drage.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!