Foto: Publicitātes foto
Vēl viena Latvijas operas māksliniece - soprāns Marina Rebeka, debitējusi Ņujorkas Metropolitēna operā, saņemot sajūsmas pilnus aplausus no skatītājiem un cildinošas atsauksmes no mūzikas apskatniekiem lielākajos preses izdevumos.

Jau ziņots, ka Marina Rebeka uz Metropolitēna skatuves debitēja 13. oktobrī Donnas Annas lomā izrādē "Dons Žuans", ko prestižajā opernamā iestudējis Maikls Grendidžs.

Amerikas opermūzikas apskatnieki sauc Marinu Rebeku par jauno Metropolitēna operas zvaigzni, uzsverot, ka viņa dzied tīri un spoži, pārliecinoši debitējot visai sarežģītajā Donnas Annas lomā.

"Viņa ir zvaigne. Izskatīgās latviešu dziedātājas Marinas Rebekas balss viņas Metropolitēna debijā ir spoža un lokana. Turklāt viņa ir lieliska aktrise. Nevaram sagaidīt nākamo uzstāšanos," "Bloomberg"  raksta pieredzējusī Pulicera prēmijas laureāte, kultūras notikumu kritiķe Manuela Hoelterhofa, saucot Marinu Rebeku par "jauno dīvu".

Jaunajā "Dona Žuana" iestudējumā piedalās arī Barbara Fritoli - Donna Elvīra un Mojca Erdmane - Cerlīnas tēlā, bet Dona Žuana lomā - Peters Matei.

Šis ir nesen steidzami izziņotā Metropolitēna operas jaunā galvenā diriģenta Fabio Luizi pirmais iestudējums šajā opernamā. Sekos vēl astoņas izrādes. 29. oktobra izrādi tiešraidē demonstrēs kinoteātrī "Kino Citadele".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!