Foto: Mango
Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē 8.novembrī plkst.19.00 notiks mūziķim un komponistam Arnim Mednim veltīts labdarības koncerts "Šodien ārā saulains laiks", portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Koncertā muzicēs spilgta latviešu mūziķu plejāde - Ance Krauze, Amber, Linda Leen, Olga Rajecka, Anmary, Jānis Stībelis ar grupu, Igo, Normunds Rutulis, Uldis Marhilevičs, Rīgas Doma kora skolas zēnu koris, diriģents Mārtiņš Klišāns, senās mūzikas ansamblis "Ludus" un Kristaps Krievkalns ar grupu, kā arī Nacionālā teātra aktieri. Koncertā skanēs mūzika no izrādēm "Pepija", "Superdetektīvs Blumkvists", kā arī Arņa Medņa dziesmas.

"18.oktobrī Arnis Mednis svinēs savu 50.dzimšanas dienu. Diemžēl pēc pārciestā insulta kustību traucējumi neļaus viņam jubileju svinēt kā nāktos mūziķim – uz skatuves pie klavierēm un mikrofona. Lai morāli un materiāli atbalstītu Arni Medni, mēs - draugi un kolēģi – nolēmām rīkot labdarības koncertu "Šodien ārā saulains laiks". Papildus finansējums dos iespējas turpināt rehabilitācijas programmu, lai veicinātu paralīzes mazināšanu, atgūtu kustības un spējas spēlēt klavieres, komponēt. Sniegt atbalstu ir būtiskākais, ko šobrīd aram dot Arnim," stāsta koncerta muzikālais vadītājs Kristaps Krievklans.

Arnis Mednis – mūziķis, kura muzikālais stils ir spilgts un izteikti individuāls. Viņa dziesmas aizrauj klausītājus, kas mūzikā gaida atklājumus, piedzīvojumus un tajā pat laikā absolūtu profesionālu slīpējumu. Viņā harmoniski sadzīvo cilvēks-orķestris: akadēmiski izglītots komponists, pianists, aranžētājs, studijas ierakstu producents, dziedātājs. Mednis darbību popmūzikas laukā sācis grupā "ODIS" 1984.gadā. Kopā ar to gūti pirmie panākumi starptautiskajos festivālos "Jūrmala '93", "Sopota '93" (Polija), "Brasov '93" (Rumānija). Kā vokālists startējis daudzos starptautiskos pasākumos, bijis turnejās Dānijā, Zviedrijā, Austrijā, Vācijā, Polijā, Krievijā, ASV, iesildījis BB King koncertu Rīgā un Chak Khan koncertu Maskavā. Kopš 1995.gada darbojas kā neatkarīgais dziedātājs un producents, izveido starptautisko blūza projektu "AmberBlues" (1996) un "Amber Voices" (1998). Aptuveni 80 dziesmu autors, ir Lielās mūzikas balvas laureāts (1993).

Biļetes uz koncertu nopērkamas Nacionālā teātra un visās "Biļešu paradīzes" kasēs, biļešu cena no 1 līdz 15 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!