Foto: Mango
29.augustā nāks klajā dziedātāja Normunda Rutuļa labāko dziesmu izlase, kurā, papildus jau zināmām melodijām, tiks iekļauts arī jaunākais dziedātāja ieraksts "Rīgas sirds", portālam "Delfi" pavēstīja "Mikrofona ieraksti" pārstāvis Guntars Račs.

Dziesmu speciāli Normundam komponējis Maestro Raimonds Pauls, kurš ir lielākās daļas izlasē iekļauto dziesmu autors, bet jaunās dziesmas teksta autors ir Guntars Račs.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Normunds_Rutulis_Rīgas_sirds.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Jaunās dziesmas skanējums iezīmē Normunda jaunās programmas virzienu ar plašu orķestra skanējumu un viegla džeza intonācijām. Dziesmu aranžējis un sadarbībā ar Normundu producējis Kristaps Krievkalns. Ierakstā piedalījušies 12 mūziķi, starp kuriem arī Anrijs Grīnbergs, Roberts Rasa (bass), Raivo Stašāns (saksofons), Normunds Piesis (trompete), Anrijs Grīnbergs (bungas) un citi.

"Sen jau sapņoju par šādu ierakstu. Patīkami, ka Raimonds Pauls atsaucās manam aicinājumam radīt vairākas jaunas melodijas, kuras iezīmētu to virzienu, kādā strādāšu pie sava jaunā solo albuma. Kad Maestro noklausījās gatavā ieraksta pirmo pantu, viņa komentārs bija lakonisks - labi! Bet pēc pilnas dziesmas noklausīšanās viņš teica "Ļoti labi! Strādājiet tālāk!"" stāsta Normunds Rutulis.

Savukārt Raimonds Pauls paudis uzskatu, ka dziesmas "Rīgas sirds" skanējums viņam atgādina par to, ka būtu laiks atjaunot Latvijas radio bigbendu. "Mums ir izaugusi jauna un ļoti spējīga mūziķu paaudze," sacījis Maestro.

Septembra sākumā Normunds Rutulis ar solokoncertiem "4 Desmit" uzstāsies Rīgā, Jelgavā, Ventspilī, Liepājā un Valmierā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!