Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 23.februārī, klubā "Nabaklab" notiks dziesminiekam, pirmā nelegālā rokfestivāla Latvijā rīkotājam, Andrim Černovam veltīts atbalsta koncerts "Maigā eitanāzija".

Koncertā piedalīsies Kaspars Dimiters, Nils Īle, Arvīds Ulme, Didzis Šķila, Uldis Kākulis, Inta Riekstiņa, Helēna Kozlova un "Levīti", Dambis, Didzis Erra, Kaspars Putriņš un Skrips (grupa "Amorālā psihoze").

Koncertā savāktie ziedojumi tiks novirzīti smagi sirgstošā mūziķa atbalstam.

"Andris piedzima Padomju armijas virsnieka ģimenē, bet audzināja viņu vecvecāki. Sāka spēlēt ballītes, līdz sastapa mākslinieku un dzejnieku, kā grupas N.S.R.D. dalībnieku pazīstamo Juri Boiko, kuru uzskata par savu skolotāju. Viņa iespaidā radās Černova grupa "Tilts. Astoņdesmito gadu sākumā savas tā laika sievas Ingunas lauku mājās Iecavā Černovs sarīkoja pirmo rokfestivālu Latvijā. Tajos laikos kaut kas tāds varēja notikt tikai nelegāli, tāpēc Andris izpelnījās pastiprinātu varas iestāžu uzmanību, pat draudus, un pazaudēja darbu.

Černovs ar draugiem mēģināja aizmukt no sabiedrības un radīt paši savu – labāku pasauli, Vadaiņu lauku mājās, kas atradās purva vidū un kur nebija pat elektrības, no kuras visi šodien atkarīgi. Tomēr līdz ar visiem labajiem nodomiem nāca aizraušanās ar savā pašu naturālajā saimniecībā pagatavotu bīstamu apreibinošu vielu lietošanu. Tas pakāpeniski dragāja veselību, kaut Černovs vēl ilgus gadus bija aktīvs un ar savu grupu "Tat Tvam" dažādos sastāvos ne vien uzstājās, bet arī ierakstīja divus albumus – "Aizklaukle" un "Maigā eitanāzija".

Jau pirms gandrīz divdesmit gadiem Andris smejoties stāstīja, ka pazīstami narkologi, viņu satiekot, parasti pārakmeņojas: kā, tu vēl dzīvs? Tas nav iespējams! Ilgi Černovs bija stiprs ne vien savā pārliecībā par šīs sabiedrības liekulību, bet arī fiziski, tomēr nekas nav mūžīgs. Organisms no visiem triecieniem ir noguris, un tagad Andrim nepieciešama to cilvēku palīdzība, kurus kādreiz uzrunājušas viņa dziesmas," stāsta atbalsta koncerta rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!