Foto: Publicitātes foto

Koncertzālē "Palladium" ceturtdien, 29. martā uzstāsies latviešu eksperimentālās rokmūzikas apvienība "Mona De Bo" un lietuviešu akadēmiskās mūzikas komponista un mūziķa Arturas Bumšteinas kvartets "Friends of Edgars", portālu "Delfi" informē koncerta organizatori.

"Mona de Bo" kā duets izveidojās 2005. gada nogalē, kad kopā sanāca divi Edgari- ģitārists Edgars Rubenis un sitaminstrumentālists Edgars Eihmanis. Trīs gadu laikā, kopš grupas dibināšanas brīža, grupas karjera gāja augšup ļoti strauji. "Mona De Bo" izdeva savu debijas albumu, piedalījās mūzikas konferencē SXSW, Teksasā, tika pamanīti BBC radio, devās vairākās strptautiskās koncertūrēs un pat sarakstīja partitūru izrādei.

2009. gada vasarā, pēc gandrīz gadu ilga pārtraukuma, "Mona De Bo" atsāka savu darbību un, pieaicinot viesmūziķus un paplašinot skaņu arsenālu ar taustiņinstrumentiem un pūšaminstrumentu sekciju, grupa pievērsās jaunradei, par pamatu ņemot drone (nepārtrauktā skaņa) estētiku. Rodot ierosmi lēnajos ritmos, bezritmos un skaņas struktūras niansēs, tika radīts jauns materiāls, kas vasaras beigās apvienojās grupas otrajā studijas ierakstā 'nekavējies, šīs ir spēles ar tevi'. 2012. gada janvārī tika izdots grupas trešais albums "Pag, pag", kas tapis pusotra gada laikā. "Pag, pag" ir ietverti pieci skaņdarbi, kas tēmu ziņā turpina "Mona De Bo" iepriekšējā albuma "Nekavējies, šīs ir spēles ar tevi" lēno ritmu un blīvā skanējuma tendences. "Pag, pag" muzikālajam materiālam pievienots arī pavadošais teksts: "Upes tālajā krastā brūkošais prāts saprot un atkāpjas. Sirds saka: pag, pag, es jau nāku."

"Mona De Bo" draugi, lietuviešu kvartets "Friends of Edgars" ir izveidota pēc Edgara Rubeņa uzaicinājuma, lai būtu kā lielisks partneris "Mona De Bo" koncertiem. Kvartetā muzicē lietuviešu akadēmiskās mūzikas komponists un mūziķis Arturas Bumšteinas, saksofonists Ilia Belorukov no Sanktpēterburgas, trompetists Dominiks Višnauskas un latviešu bundzinieks Artis Orubs. Apvienības līderis Arturas Bumšteinas ir starptautiski atzīts komponists un mūziķis, kura darbi atskaņoti dažādos starptautiskos festivālos un koncertos. Kvartets 29. marta koncertam ir apsolījis sagatavot īpašu programmu. Šajā koncertā "Friends of Edgars" izpildīs materiālu, kurā savienosies akadēmiskā elektroakustika, brīvdžezs un improvizacionālā mūzika.

Biļetes uz "Mona De Bo" un "Friends of Edgars" koncertu nopērkamas "Biļešu serviss" kasēs. Biļešu cena 6 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!