Foto: LETA
Spīķeru koncertzālē 16.novembrī pirmoreiz tiks izrādīta kamerizrāde "Dūdieviņš", kas veidota kā draugu saruna, atceroties Vizmas Belševicas daiļradi un personību.

Kā portālu "Delfi" informē "Latvijas Koncerti" pārstāve Rinta Bružēvica, iestudējumā piedalīsies dziedātāja Ieva Parša, Nacionālā teātra pagājušajās sezonas labākais aktieris Gundars Grasbergs, pianists Aldis Liepiņš, sitaminstrumentālists Edgars Saksons un mūzikas žurnālists Orests Silabriedis.

Kamerizrāde "Dūdieviņš" veidota kā draugu saruna, kuras laikā tiek salikta attēlu mīkla jeb tā dēvētā puzle.

Izrādes ideja radusies, atceroties Vizmas Belševicas mūža nogales aizraušanos naktīs likt kopā attēlu mīklas. Programmas mugurkauls – Romualda Grīnblata, Imanta Kalniņa, Jura Kulakova, Artura Maskata, Raimonda Paula, Oresta Silabrieža, Ulda Stabulnieka dziesmas ar Vizmas Belševicas un viņas dēlu Klāva Elsberga un Jāņa Elsberga dzeju, kā arī Vizmas Belševicas pasakas no krājuma "Zem zilās debesu bļodas".

Izrādes veidotāji vēlas atgādināt par Vizmas Belševicas radošo pasauli, kas mazliet piemirsta, taču joprojām aktuāla. Smiekli, sāpes, maigums, skaudrs vārda spēks vīsies cauri Ievas Paršas un Gundara Grasberga dziedātajai un runātajai dzejai.

Savukārt Orests Silabriedis, Aldis Liepiņš un Edgars Saksons veidos izrādes skanisko tērpu.

Biļetes uz iestudējumu nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un pirms pasākuma Spīķeru koncertzālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!