Foto: Publicitātes foto
Šogad Latvijas valsts 93. jubilejas nedēļā populāri pašmāju mūziķi jaunā muzikālā koncertprogrammā izdziedātas skaistākās dziesmas no latviešu teātra izrāžu pūra Latvijas Radio 2 projektā "Latviešu teātra zelta dziesmas", portālam "Delfi" pavēstīja Latvijas Radio prese pārstāve Ilze Zvaigzne.

Kopā ar instrumentālo grupu un bigbendu Aigara Grāvera vadībā koncertprogramma uzstāsies Ingus Pētersons, Liene Šomase, Andris Ērglis, Aija Andrejeva, Ivo Fomins, Olga Rajecka, Dainis Skutelis, Atis Auzāns, Marts Kristiāns Kalniņš un "Limonāde".  

Muzikālā producenta Aigara Grāvera vadībā jau sācies darbs studijā un rudenī klausītājus sasniegs arī jauns albums ar koncertprogrammas dziesmām. "Tā ir jauka tradīcija - jaunās skaņās iedzīvināt gan tās dziesmas, kuras tautā labi zināmas un kļuvušas par "folkloru", gan arī  tādas, kuras līdz šim nepelnīti skanējušas tikai teātra vidē un plašākam klausītāju lokam nebija sasniedzamas.  Ir tik daudz labas un lieliskas teātra mūzikas, un tagad tā satiks savu klausītāju," atzīmē Aigars Grāvers.

Koncertprogrammā atjaunotā aranžējumā un izpildījumā skanēs Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Raimonda Paula, Ulda Marhilēviča, Zigmara Liepiņa, Ivara Vīgnera, Valta Pūces un Induļa Kalniņa melodijas no teātra izrādēm "Nāc uz manām trepēm spēlēties", "Šerloks Holmss", "Leģenda par Zaļo jumpravu", "Sfinksa", "Meža gulbji", "Grāfs Monte Kristo", "Princis un ubaga zēns", "Priekules Ikars", "Īsa pamācība mīlēšanā", "Lilioms", "Tobago", "Ceplis", "Agrā rūsa", "Kaupēn, mans mīļais", "Vadonis", "Draudzes bazārs", "Džons Neilands", "Vella būšana", "Šveiks", "Adata", "Māsa Kerija", "Dāmu paradīze" un "Palmas zaļo vienmēr". 

Koncerti "Latviešu teātra zelta dziesmas" notiks 14. un 15.novembrī Rīgā, Kongresu namā,  16.novembrī Jelgavas kultūras namā, 17.novembrī Liepājas OC Rožu zālē un 19.novembrī - Valmieras kultūras centrā. Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!