Foto: Publicitātes foto

Ar jaunu singlu "Breaking the Rules" savu pirmo studijas albumu "New Life" piesaka progresīvā čellu grupa "DaGamba".

Kā informē grupas menedžemnts, līdzās jau atpazīstamiem radio singliem, albumā "New Life" iekļauti pavisam jauni oriģināldarbi, tostarp sadarbības projekti ar pašmāju un ārvalstu mūziķiem, piešķirot "jaunu dzīvi" un jaunu skanējumu ierasti akustiskajam mūzikas instrumentam.

Divi čelli, pašu radītais elektroakustiskais instruments cellobeat un nu jau arī balss ir grupas "DaGamba" arsenāls, kas veido tās skanējumu un arī skatuves tēlu. Apvienojot akadēmiskās zināšanas, skatuves pieredzi dažādos pašmāju un starptautiskos projektos, kā arī alkas pēc eksperimenta un citādas čellu mūzikas, "DaGamba" prasmīgi spēlējas ar jau zināmiem klasiskās un populārās mūzikas elementiem, vienlaikus radot arī paši savus oriģināldarbus.

Grupas debijas albumā iekļauti gan jau atpazīstami "DaGamba" radio singli un skaņdarbi no koncertu repertuāra, gan arī vēl nedzirdēti oriģināldarbi un īpaši sadarbības projekti, tostarp romantiskā balāde "Qui est le fou?", ko iedziedājusi franču mūzikas uzlecošā zvaigzne Lara Bellerose, un dzīvās bungas sitaminstrumentu virtuoza Mareka Logina izpildījumā.

"No skarbas rokmūzikas caur ritmiskiem hiphop un šobrīd aktuālajiem dubstep elementiem, līdz pat romantiskai atelpai stīgu vibrācijās, albums "New Life" ir grupas "DaGamba" pirmais dialogs ieraksta formātā, kas uzrunā klausītāju visplašākajā čella mūzikas diapazonā," sola grupas pārstāvji.

Albums "New Life" no 3. decembra būs pieejams izdevniecības "Mikrofona ieraksti" tirdzniecības vietās, kā arī interneta vietnē doremi.lv. Albumu izdod "Marana Productions".

Atgādinām, ka grupu "DaGamba" izveidoja bijušie čellu grupas "Melo-M" dalībnieki Valters Pūce un Antons Trocjuks, apvienojoties ar elektroniskās mūzikas meistaru Ričardu Čerenkovu. 2012. gada sākumā Pūce un Trocjuks "Melo-M" pameta, lai spēlētu tikai ar "DaGamba" un vairāk akcentētu oriģinālmūzikas radīšanu un atskaņošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!