Foto: AFP/Scanpix

"Vētras kulminācijas brīdī ar draugiem biju aizgājis uz veikalu, kad atnācām atpakaļ, visapkārt bija dubļi, daži cilvēki pameta festivāla teritoriju, daži raudāja, valdīja ārprāts un panika - visapkārt bija sagāzti plakāti, skatuves, cilvēki bija apjukuši," sarunā ar portālu "Delfi" stāsta traģisko vētras postījumu aculiecinieks un Beļģijas rokfestivāla "Pukkelpop" apmeklētājs no Latvijas Rinalds Višņevskis.

Rinalds ar draugiem grupas "Skunk Anansie" uzstāšanās laikā atskārtis, ka nedaudz smidzina un kompānija devusies uz apmēram no puskilometru attālo veikalu.

"Izdomājām, ka gribas ēst un gājām uz veikalu. Sākās krusa un negaiss, tomēr tas nešķita nekas ārkārtējs. Nonācām pie veikala, paēdām un gājām atpakaļ. Prom bijām apmēram pusstundu.

Kad atgriezāmies, festivāla teritorijā valdīja ārprāts. Mūsu telts bija pirmajā rindā, kur pārvietojās visvairāk cilvēku, tās apakša mirka ūdenī. Kamēr pārnesām teltis, cilvēki mums garām gāja raudādami. Mēs tobrīd vēl īsti nesapratām, ka noticis kaut kas tik briesmīgs. Tad sekoja pirmais paziņojums par to, ka gājis bojā cilvēks. Tad sekoja vēl viens paziņojums, vēl un vēl...

Garāmgājēji raudāja, tika slēgta satiksme, uz festivāla teritoriju virzījās daudzas neatliekamās medicīniskās palīdzības un policijas ekipāžas. Skaļrunī ziņoja par ievainotajiem - viens cilvēks bija gājis bojā telšu pilsētiņas teritorijā, kad viņam uzkrita dušas, vēl kādam bija norauti locekļi. Notika bojāgājušajiem veltīts klusuma brīdis," stāsta Rinalds.

Jautāts, vai viņš nākotnē apmeklēs šo festivālu, puisis norāda: "Es domāju, ka jā. Kaut vai tādēļ, ka šis festivāls ir iegājis vēsturē - šogad festivālā pārdzīvots daudz - gan pozitīvā, gan ļoti negatīvā nozīmē. Turklāt tā bija neprognozējama dabas stihija."

Rinalds un viņa draugi patlaban vēl nezina, kad dosies mājās un vai festivāla apmeklētājiem tiks izmaksās kompensācijas par nenotikušajiem pasākumiem. "Pagaidām zinām vien to, ka festivāls ir beidzies. Tomēr par to, ko darīsim tuvākajās dienās, mums nav ne jausmas, jo uz Latviju mums jālido vien pirmdien," viņš stāsta.

Jau ziņots, ka ceturtdien vakarā "Pukkelpop" festivālu Beļģijas ziemeļos piemeklēja vētra, izraisot vismaz piecu cilvēku bojāeju un vēl 40 ievainojot . Stiprs vējš ar krusu sagāza divas skatuves, un viena no tām uzkrita virsū festivāla apmeklētājiem. Vētra nogāza arī dažus milzu ekrānus un izrāva ar saknēm kokus.

Latvijas Republikas Ārlietu ministrijā pagaidām nav saņemtas ziņas par latviešiem, kas varētu būt cietuši traģiskajā notikumā Beļģijā. Arī Latvijas Republikas vēstniecībā Briselē pēc palīdzības neviens Latvijas valstspiederīgais nav vērsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!