Latvijas Televīzija izsludina “Eirovīzijas Dziesmu konkursa 2004” Nacionālo atlasi “Eirodziesma 2004”. Dziesmu autori tiek aicināti dziesmas un izpildītājus pieteikt no 1.oktobra līdz 15.novembrim, atbilstoši Nolikumam, DELFI ziņo Eirovīzijas Dziesmu konkursa 2004 preses darba vadītāja Ingrīda Šmite.
Iesniedzamās dziesmas (teksts un mūzika) nedrīkst būt publiski izziņotas, izdotas, atskaņotas TV un radio raidījumos, filmās vai kā savādāk komerciāli izmantotas līdz 2003.gada 1.oktobrim.

Kā pastāstīja Ingrīda Šmite dziesmu priekšatlase noslēgsies 1.decembrī, kad konkursam iesniegtās dziesmas būs izvērtējusi LTV izveidotā ārvalstu un Latvijas ekspertu komisija, nosakot finālam izvirzāmās dziesmas.

Ir jau paredzēts, ka 2004.gada 14.februārī Latvijas Televīzijas skatītāji pirmo reizi TV ēterā ieraudzīs visas fināla dziesmas, kuras par ceļazīmi uz “Eirovīzijas Dziesmu konkursa 2004” finālu cīnīsies LTV tiešraidē no Ventspils 28.februārī.

Telefonbalsojumā visvairāk balsu ieguvusī dziesma dosies uz Turciju un 2004.gada 12.maijā Stambulā piedalīsies konkursa atlases kārtā. Eiropas skatītāju balsojums tiešraidē noteiks tās 10 dziesmas, kuras kopā ar 14 jau finālā iekļuvušajām dziesmām sacentīsies 15.maijā – konkursa finālā. Latvijas Televīzijas skatītāji konkursam varēs sekot abās tiešraidēs, balsojot par savu favorīti un vēlot veiksmi Latviju pārstāvošajai dziesmai.

Latvijas Televīzijas vadība “Eirovīzijas Dziesmu konkursa 2004” Nacionālā fināla organizēšanu un uzvarētājas dziesmas dalību konkursa finālā uzticējusi LTV producentei Ivetai Lepeško.

Šī gada maijā LTV producente Iveta Lepeško ir bijusi Eirovīzijas Dziesmu konkursa 2003 izpilddirektore, 2002.gadā – Nacionālās atlases un Eirovīzijas Dziesmu konkursa 2002 TV raidījuma producente, 2001.gadā - LTV garākās tiešraides producente Rīgas 800-gades svinību translācijas laikā.

“LTV vadības lēmumu uzticēt man nākamā gada konkursa organizēšanu uzskatu par lielu atbildību un arī vienlaikus par sava iepriekšējā darba pozitīvu novērtējumus,” atzīst Iveta Lepeško. “Lai arī Rīgā organizētais pasākums ir noslēdzies, šķiet, tikai nupat, 24.maijā, taču konkursa maratona distance gan organizatoriem, gan mūziķiem ir diezgan gara un sarežģīta. Latvijas Televīzijas pieredze šī konkursa organizēšanā ir grandioza, tomēr katrs gads mums nes savas novitātes un noteikumus, ko nosaka konkursa galvenais organizators – EBU (European Broadcasting Union, Eiropas Raidorganizāciju savienība). Taču neapšaubāms ir viens – Latvijas dziesmas dalība televīziju un interneta miljonu skatītāju auditorijā atkal un atkal dod savus pozitīvos punktus gan Latvijas tēlam, gan arī pašu autoru un izpildītāju vārdam.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!