Foto: F64

Nesen diriģents Māris Sirmais, kurš atstāja kora "Kamēr…" mākslinieciskā vadītāja amatu, saņēmis piedāvājumu sadarboties ar Spānijas nacionālo kori, diriģents atklājis intervijā žurnālam "Ir".

Pašlaik Sirmais apgūstot svešvalodu, jo jāzina profesionālā terminoloģija. Vaicāts, vai turpinās darbu Eiropā, Sirmais norāda, ka par to spriest vēl ir pāragri, taču  katrā ziņā viņš nevarot sevi iedomāties dzīvojam un strādājam citur.

"Lepojos, ka esmu latvietis, ka dzīvoju šajā valstī. Un piederu nācijai - latvieši. Kas Latviju padara unikālu? Ne jau popmūzika un hokejs. Kultūra. Bez tās valsts var būt valsts, taču ne nācija. Tāpēc mūzika nevar būt skolās izvēles priekšmets," žurnālam "Ir" atzinis diriģents.

Jau vēstīts, ka jūnija beigās diriģents Sirmais pavēstīja, ka ar 1.jūliju vairs nebūs jauniešu kora "Kamēr..." mākslinieciskais vadītājs un diriģents. Pēdējais koncerts, kurā Sirmais kori "Kamēr..." diriģējis kā tā mākslinieciskais vadītājs, notika Līgonakts pasākumā, 23. jūnijā, 11. novembra krastmalā, Rīgā.

Starptautisku atzinību guvušo jauniešu kori "Kamēr..." Māris Sirmais nodibināja 1990. gadā, bet kopš 2006. gada kora otrais diriģents ir Jānis Liepiņš, kurš kļuvis par kora vadītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!