Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu popdziedātāja Vitnija Hjūstone ir mirusi no nejaušas noslīkšanas viesnīcas vannā pēc kokaīna lietošanas, kura var būt izraisījusi sirdslēkmi, ceturtdien paziņoja tiesu mediķi.

Hjūstoni 11.februāra pēcpusdienā viņas numurā Beverlihilzas viesnīcā "Beverly Hilton" bez samaņas vannā zem ūdens atrada viņas miesassargs. 48 gadus vecā dziedātāja nedēļu pēc nāves tika apbedīta Ņūdžersijas štatā privātā bēru ceremonijā, kurā piedalījās tikai draugi un radinieki.

Beverlihilzas policija toreiz rakstveida paziņojumā atzina, ka vēl nevar izteikt pieņēmumus par Hjūstones nāves cēloni, bet tas varot kļūt zināms pēc toksikoloģijas pārbaužu rezultātiem.

Losandželosas tiesu medicīnas birojs paziņoja, ka Hjūstonei, domājams, bijusi sirdslēkme, kuras dēļ viņa nonākusi zem ūdens. Viņas sirds stāvokli saasinājusi kokaīna lietošana.

Biroja paziņojumā teikts, ka Hjūstones organismā nāves brīdī bija kokaīns, bet viņas nāve bija nejauša un tās cēlonis ir noslīkšana un "aterosklerotiskas sirdskaites un kokaīna lietošanas sekas".

Tiesu mediķu galīgo slēdzienu paredzēts publiskot divu nedēļu laikā.

Pēc Hjūstones nāves mediju ziņās bija izteikti dažādi pieņēmumi nav viņas nāves cēloņiem. Viens no šiem pieņēmumiem bija, ka viņa var būt mirusi no recešu medikamentu un alkohola nāvējoša kokteiļa.

Tiesu mediķi atzina, ka Hjūstones organismā atrasta arī marihuāna un recepšu medikamenti, bet tie nav veicinājuši viņas nāvi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!