Foto: Publicitātes foto
Britu dziedātājas Eimijas Vainhausas albums "Back to Black" svētdien apmēram nedēļu pēc viņas nāves atkal nonāca Lielbritānijas albumu topa pirmajā vietā.

Ierakstu kompānijas "Universal Music" izlaistie Vainhausas dziesmu ieraksti atkal kļuva populāri pēc ziņas par viņas nāvi. Albums "Back to Black", kas jūlija priekšpēdējā nedēļā bija 59.populārākais albums Lielbritānijā, svētdien nokļuva populārāko albumu topa pirmajā vietā.

Šis albums nāca klajā 2006.gadā un tolaik iekļuva Lielbritānijas populārāko albumu topa pirmajā vietā, kā arī ieguva piecas "Grammy" balvas. Vienas šī albuma dziesmas "Rehab" tekstā ir šādi vārdi: "They tried to make me go to rehab. I said 'no, no, no'" ("Mani mēģināja piespiest iziet rehabilitāciju. Es teicu 'nē, nē, nē'.")

Vainhausas albumi svētdien ieguva vēl divas vietas visvairāk pārdoto albumu desmitniekā. Viņas debijas albums "Frank" ierindojās piektajā vietā, lai gan viņas dzīves laikā nebija pakāpies augstāk par 13.vietu, bet dubultalbums, kurā apvienoti albumi "Frank" un "Back to Black", sasniedza 10.vietu.

Pieci Vainhausas singli svētdien iekļuva Lielbritānijas 40 populārāko singlu sarakstā, tai skaitā singls "Back to Black" - astotajā vietā.

Laikraksts "Daily Telegraph" ziņoja, ka pirms Vainhausas nāves ierakstītais mūzikas materiāls var kļūt par viņas pēcnāves albumu, bet tam nepieciešama viņas vecāku piekrišana.

27 gadus vecā piecu "Grammy" balvu ieguvēja Eimija Vainhausa, kas vairākkārt ārstējusies no narkotiku un alkohola atkarības, 23.jūnijā tika atrasta mirusi savās mājās Londonā. Līķa sekcijā nav izdevies konstatēt viņas nāves cēloni, tāpēc tiek veikta toksikoloģiskā ekspertīze, kuras rezultāti būs zināmi pēc divām līdz četrām nedēļām.

1983.gada 14.septembrī ebreju ģimenē dzimusī meitene 14 gadu vecumā sāka rakstīt dziesmas, bet 2003.gadā iznāca viņas debijas albums "Frank".

Pērn viņa solīja, ka nākamo albumu klajā laidīs ne vēlāk kā 2011.gada janvārī, tomēr viņas trešais albums dienasgaismu tā arī neieraudzīja.

Pēdējos gados Vainhausas vārdu daudz biežāk minēja nevis saistībā ar muzikālo karjeru, bet gan nebeidzamajiem skandāliem un fotogrāfijām tabloīdos.

Viņa vairākkārt tika aizturēta par narkotiku glabāšanu un lietošanu, sabiedriskā miera traucēšanu un goda un cieņas aizskaršanu. Viņai piespriests gan nosacīts sods un sabiedriskie darbi, gan reāla brīvības atņemšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!