Kinofestivāla "Baltijas pērle" programmā iekļauta arī Krievijas režisores Renātas Ļitvinovas jaunāka filma "Ritas pēdējā pasaka". Filmas pirmais seanss plānots 14. septembrī, un iecerēts, ka uz to ieradīsies arī pai tās autore un teiks ievadvārdus skatītājiem.

Kā raksta festivāla organizatori, šī filma ir neiedomājami skaists, izsmalcināts, no simboliem austs kino. "Tas var iedzīt izmisumā un arī dāvāt cerību. Šī ir viņas sapņu ekranizācija – savpatni sakāpināts estētiskums, kas raisa asociācijas gan ar Antonioni rimto tempu, gan Viskonti krāšņumu," salīdzina "Baltijas pērles" programmas veidotāji.

Renāta Ļitvinova stāsta: "Šīs filmas veidošanā aizritēja divi manas dzīves gadi. Tā principiāli tika uzņemta neatkarīgi no producentiem, par personīgajiem līdzekļiem. Sākotnējais scenārijs darba gaitā tika pārveidots, lai atbilstu gan aktieru individuālajām īpatnībām, gan budžeta iespējām. Es atzīstu, ka dažkārt ierobežojumi pat sekmē radošo procesu. Ar nosacījumu, ka valda absolūta mākslinieciskā brīvība. Tā man bija. Mana loma ir šodienas pasaulē mītošs mītisks radījums, kas cenšas izlikties par cilvēku – mēģina dibināt attiecības, mēdz kompānijās iedzert, bet tā galvenais uzdevums ir vākt skaistas dvēseles un pavadīt tās pēdējā gaitā. Tieši mana varone ir Margaritas Gotjē pavadone viņas dzīves pēdējās 13 dienās. Žanra ziņā tā ir pasaka, kas norisinās mūsdienu pilsētas apstākļos, bet man tā nozīmē īstenību – es tādiem "izkārtojumiem" nešaubīgi ticu. Katrs no mums kaut kādā augstākā nozīmē tiek pieskatīts – ja nāve cilvēku ciena, tā vienmēr savlaicīgi brīdina par savu atnākšanu."

Izdrukā kinofestivāla ‘Baltijas pērle’ seansu plānu

Filmā ir trīs sievietes, trīs dvēseles stāvokļi, trīs mūžīgās tēmas: mīlestība, nāve un laimes meklējumi... Un viens nāves eņģelis, kurš pavada uz aizsauli tās dvēseles, kuras bijušas spējīgas mīlēt. Filma ir stāsts, kurā reālais savijies ar sirreālo.

Biļetes uz filmas "Ritas pēdējā pasaka" pirmo seansu var iegādāties visās "Biļešu servisa" kasēs. Plānots, ka drīzumā tiks izziņoti arī filmas papildu seansi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!