Foto: LETA
Režisora Aigara Graubas un producenta Andreja Ēķa nākamā filma būs kopprojekts ar lietuviešiem ‒ leģenda par Nameja gredzenu, pirmdien žurnālistiem pastāstīja filmas veidotāji.

Ideja veidot filmu par 13.gadsimta zemgaļu ķēniņu Nameju radusies, vācot stāstus par "nezināmajiem varoņiem".

"Gribētos, lai jaunieši zina, ka Namejs nav tikai degvīns," ar humoru teica Grauba. Viņš atsaucās uz kādu aptauju, kurā simts jauniešiem vaicāts, vai viņi zina, kas ir Namejs, un vairums atbildējuši, ka tas ir degvīns vai datorspēle. Par zemgaļu brīvības cīņu vadoni zinājuši vien trīs no simta.

Pēc "Rīgas sargu" uzņemšanas Graubu un Ēķi uz sadarbību aicinājusi Kauņas kinostudija, un nolemts veidot vēsturisku filmu par Nameju, kura mūžs bijis cieši saistīts gan ar Latviju, gan Lietuvu.

"Mēs jau esam sākuši pētīt vēsturiski pieejamos materiālus, bet filmai veidosim savu stāstu. Svarīgākais ir stāsts par vienotību. Latvijas teritorijā tolaik dzīvojušās ciltis un to vadoņi nespēja savā starpā vienoties. Tas arī bija viens no iemesliem, kādēļ krustnešiem šeit izdevās nostiprināties. Jautājums ir gan par vienotību, gan spēcīgu vadoņu, kuriem ir vīzija par valsts apvienošanu, trūkumu tajā laikā," sacīja Grauba.

Plānots, ka filmā iesaistīsies gan Latvijas, gan Lietuvas aktieri. Režisors gan būšot tikai viens ‒ Aigars Grauba.

Darbu pie filmas iecerēts sākt nākamgad un pabeigt ne vēlāk kā līdz Latvijas simtgadei.

Jau ziņots, ka jaunākā Andreja Ēķa un Aigara Graubas filma ”Sapņu komanda 1935” pirmizrādi piedzīvos pēc valsts svētkiem – 19. novembrī.

Foto: 'Sapņu komanda 1935' preses konference

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!