Foto: AFP/Scanpix
Krievu režisora Aleksandra Sokurova mākslas filma "Fausts" sestdien saņēmusi 68.Venēcijas kinofestivāla galveno balvu, "Zelta lauvu", vēsta krievu mediji.

"Protams, esmu saviļņots: tas ir tik maziņš un tik garu ceļu nācās mērot, kamēr viņš nonāca manās rokās," intervijā aģentūrai "RIA Novosti" pēc prestižās balvas saņemšanas teica slavenais krievu režisors. "Jāteic, ka esmu laimīgs, ka dzīvoju kinematogrāfā un mēs visi mīlam un saprotam viens otru."

Venēcijas kinofestivāla žūrijas priekšsēdētājs Darens Aronofskis atzinās, ka lēmumu galveno balvu piešķirt "Faustam" žūrija pieņēmusi vienbalsīgi, jo tā esot "viena no tām filmām, kas uz visiem laikiem maina ikvienu, kurš to noskatījies".

Par "Fausta" pamatu ņemta Gētes slavenās poēmas pirmā daļa, scenārija autors ir Jurijs Arabovs. Filmēšanas vajadzībām Prāgas tuvumā tika īpaši uzbūvēta vesela pilsēta; galveno lomu izpilda vācu aktieris Johanness Cailers, bet Mefistofeļa lomā filmējies krievu aktieris, teātra "DEREVO" dibinātājs Antons Adasinskis.

"Fausts" ir pēdējā daļa tetraloģijā, kurā iekļautas Sokurova filmas "Molohs", "Vērsis" un "Saule".

Pirms tam Sokurovam tika piešķirta arī festivāla ekumēniskās žūrijas galvenā balvu par "augstu profesionalitāti un meistarību, atspoguļojot garīgas un humānas problēmas", vēsta aģentūra "Interfax".

"Sudraba lauvu" kā labākais režisors saņēma ķīnietis Cajs Šaņczjuns par filmu "People Mountain People Sea".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!