Foto: Publicitātes foto

Režisora Aigara Graubas jaunā spēlfilma "Sapņu komanda 1935" pirmajā nedēļā kinoteātros pulcējusi 11 855 skatītājus.

Savu pirmizrādi "Sapņu komanda 1935" Rīgā piedzīvoja tieši pirms nedēļas, 19.novembrī. Pirmajā dienā filma bija skatāma kinoteātrī "Spelndid Palace" un "Forum Cinemas", kā arī Valmierā - kinoteātrī "Gaisma", bet no 23.novembra tā iekļauta arī repertuārā Rīgā kinoteātrī "Cinamon", kā arī Liepājā, Daugavpilī, Siguldā, Ventspilī, Talsos, Madonā, Smiltenē un Saldū.

Kā minēja filmu kompānijas "Platforma" pārstāve Aija Ansone, pirmās nedēļas filmas demonstrēšanas rezultāti ir iepriecinoši. "Īpaši daudz skatītāju bijis nedēļas nogalē un diemžēl dažviet skatītājiem nācies mainīt plānus, jo zāles bijušas pilnībā izpārdotas," atklāja Ansone.

Kā novēroja LETA, skatītājiem interese par jauno Graubas filmu ir liela, jo aizvadītajās brīvdienās cilvēkiem kinoteātri "Spelndid Palace" nācās stāvēt garā rindā, lai tiktu pēc kārotās biļetes uz filmas seansu. Kinoteātra Lielā zāle bija skatītāju piepildīta, un skatītāju rindās sēdēja gan pieaugušie līdz pat sirmam vecumam, gan arī bērni. Uz ekrāna redzētais īpaši aizrāva bērnus, kuri emocionāli pārdzīvoja un juta līdzi katrai filmā redzamajai basketbola spēlei.

Par to, ka redzētais skatītājiem patika, liecināja skaļie aplausi pēc filmas seansa.

Arī Ansone apliecināja, ka no skatītājiem tiek saņemtas daudzas labas atsauksmes un daudzi kinoseansi beidzas ar skatītāju aplausiem. "Skatītāju vērtējums mums ir vissvarīgākais. Šī filma ir domāta visai ģimenei, tādēļ priecājamies, ka ģimenes dodas uz kino kopā, lai noskatos "Sapņu komandu 1935". Mūsuprāt, tieši tā ir jāskatās latviešu kino - kinoteātrī un kopā ar savējiem," minēja "Platforma" pārstāve.

"Forum Cinemas" apkopotā informācija par nedēļas nogalē skatītākajām filmām liecina, ka pirmajā vietā ar 6973 skatītājiem ierindojas "Sapņu komanda 1935".

"Sapņu komanda 1935" ir stāsts par apņēmīgu cilvēku - Valdemāru Baumani, kuram ir plāns, vīzija un prasme iecerēto lietu novest līdz galam. Filmas pamatā ir latviešu basketbola trenera Baumaņa iecere radīt labu basketbola komandu, ar kuru piedalīties un uzvarēt pirmajās Eiropas meistarsacīkstēs basketbolā. Baumanis komandu radīja pilnīgi no jauna, sapulcinot spēlētājus no dažādām basketbola komandām. Viņa izveidotā komanda bija tā laika labākā basketbola komanda Eiropā.

Latvijas izlases ceļš uz Ženēvu 1935.gadā nebija rozēm kaisīts. Taču, par spīti visiem kavēkļiem, spēlētāji devās uz pirmajām Eiropas meistarsacīkstēm basketbolā Šveicē, Ženēvā, kur Latvija kļuva par pirmo Eiropas čempioni.

Filmas noslēgumā tiek atklāts, kas vēlāk notika gan ar katru no komandas spēlētājiem, gan arī treneri Baumani un komandai pieaicināto vieglatlētu Rihardu Dekšenieku.

Filmā "Sapņu komanda 1935" lomas atveido Jānis Āmanis, Inga Alsiņa, Mārcis Manjakovs, Jānis Vimba, Viktors Ellers, Andris Bulis, Mārtiņš Liepa, Artūrs Putniņš, Mārtiņš Počs, Miķelis Žideļūns, Artūrs Krūzkops, Gints Andžāns, Uldis Norenbergs, Intars Rešetins, Pēteris Gaudiņš, Lāsma Kugrēna un citi.

Filmas galvenais operators ir Gvido Skulte, operators - Imants Zaķītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!