Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas filmu festivālā šonedēļ ”pārsteiguma” seansā pirmo reizi izrādīta režisora Stīvena Spīlberga jaunākā biogrāfiskā drāma ”Lincoln”, kas no pirmajiem skatītājiem un kinoprofesionāļiem saņēmusi slavinošas atsauksmes un tiek uzskatīta par nopietnu pretendentu uz galvenajām ASV Kinoakadēmijas balvas ”Oskars” nominācijām, raksta ārvalstu prese.

Filma vēsta par 16. ASV prezidenta Abrahama Linkolna prezidentūras pēdējiem četriem mēnešiem līdz atentātam 1865. gadā. Galveno lomu tajā atveido divkārtējais ”Oskara” balvas laureāts Daniels Dejs Lūiss. Aktieris Tomijs Lī Džounss filmā redzams Republikāņu kongresmeņa Tadeuša Stīvena lomā, savukārt Linkolna sievu Mēriju Annu atveido aktrise Sallija Fīlda.

Scenārija autors Tonijs Kušners pie šīs filmas scenārija strādājis sešus gadus un smalki izpētījis Linkolna personību.

Jau pēc filmas noskatīšanās, kritiķi un skatītāji steiguši paust pirmo vērtējumu sociālajos tīklos, un lielākā daļa no tiem ir pozitīva. Vairāki pat nodēvējuši šo var ”labāko Spīlberga filmu pēc ilgiem laikiem”.

”The Hollywood Reporter” jauno filmu sauc par līdzvērtīgu Spīlberga šedevriem ”Schindler's List” (”Šindlera saraksts”) un ”Saving Private Ryan” (”Glābjot ierindnieku Raienu”).
”Lai gan filma ir gara - divas stundas un divdesmit piecas minūtes, ikviena aina ir svarīga un nepieciešama,” raksta ”The Hollywood Reporter”.

Pēc filmas noskatīšanās kino portāls ”ComingSoon” pārstāvis Evards Duglass mikroblogā ”Twitter” paudis sajūsmu: ”Labākā Spīlberga filma pēc ilgiem gadiem…, tiks nominēta 12 ”Oskariem” un četrus no tiem dabūs.”

Oficiālā filmas pirmizrāde plānota šī gada 9. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!