Studija "F.O.R.M.A." sākusi darbu pie jaunas bērnu spēlfilmas "Ūdensbumba resnajam runcim" uzņemšanas, kas stāstīs par divu mazu un nerātnu meiteņu vasaras brīvdienām, pastāstīja filmas producents Gatis Upmalis. Filmas darbība notiks gan Latvijas pilsētā Kuldīgā, gan Rīgā un lielpilsētā Londonā. Filmā kopā ar aktieriem darbosies arī dzīvnieku pasaules tēli - kaimiņu kaza, krokodils un citi.
"Šī būs īsta ģimenes filma. Esam paredzējuši, ka to varēs skatīties visi no piecu gadu vecuma," BNS teica Upmalis. Filmā pieaugušo lomās iejutīsies aktieri Baiba Broka, Gundars Āboliņš, Jānis Paukštello, Artūrs Skrastiņš, Agita Gruntmane-Valtere, igauņu aktieris Tenu Karks un citi, bet bērnu lomas atveidos Undīne Vīksne, Zane Leimane un Elmārs Viļums. Filmas režisors ir Varis Brasla, bet operators - Uldis Jancis. Tās pamatā ir Alvja Lapiņa oriģinālscenārijs.

"Filma vistiešākajā nozīmē ir Latvijas un Igaunijas kopražojums. Tā tiks ieskaņota divās valodās, un to rādīs gan Latvijā, gan Igaunijā. Filmēšana sākas jau rīt, bet tā jābeidz 29.augustā," pirmdien norādīja Upmalis. Filma ilgs 80 minūtes, un tās pirmizrāde notiks nākamā gada sākumā. Tās veidošanu finansiāli atbalsta Latvijas Nacionālais kinematogrāfijas centrs, Latvijas Kultūrkapitāla fonds, Igaunijas Filmu fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!