Foto: LETA
Svētdien, 20. novembrī noslēgsies gaismas festivāls "Staro Rīga", kurā šogad kopumā staroja 80 objekti.

Gaismas festivā objektus iespējams apskatīt no pulksten 18 līdz pulksten 23.

Portāls "Delfi" aicina piedalīties lasītāju balsojumā un izvēlēties šī gada skaistāko "Staro Rīga" objektu!

Festivāla konkursa programmā iekļauti 22 gaismas objekti, kas ir Rīgas domes finansēti un izvēlēti konkursā. Šos darbus veido gan pieredzējuši producenti, mākslinieki, gaismas režisori, gan autori, kas lielas formas gaismas objektus realizēs pirmo reizi.

Otrā lielākā gaismas objektu grupa ir festivāla sadarbības partneru gaismas objektu programma. Šīs programmas objekti tiek finansēti no uzņēmēju līdzekļiem un šogad šajā grupā būs 10 dažāda mēroga gaismas objekti, ko gaismas festivālam pieteikuši uzņēmumi un iestādes, kas gaismos ne tikai savas ēkas, bet arī iesaistās festivālā ar īpašām gaismas instalācijām pilsētvidē. Šogad festivālā piedalās "Lattelecom" "SEB banka", "Laima", "Tele2", "Gjensidige", "Lufthansa", "Riga Plaza" un citi uzņēmumi.

Jauniešu un studentu konkursa gaismas objektu programma šogad tapuši sadarbībā ar mobilo sakaru operatoru "Tele2". Šajā grupā apvienoti 17 darbi, kas veidoti ar radošu un atraktīvu pieeju. Lai arī katra objekta izveidošanas izmaksas nepārsniedz 500 latus, jauniešiem ir izdevies likt lietā izdomu, radot interesantus un interaktīvus gaismas objektus.

Pirmo reizi gaismas festivālā "Staro Rīga" sadarbībā ar vides reklāmas aģentūru "JCDecaux" un LADC izveidota vides reklāmas stendu gaismas objektu programma, kurā tika aicināts piedalīties ikviens reklāmas industrijas dalībnieks. 

Starptautiskā programmā būs redzams 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētu Rīgas un Umea interaktīvs sadarbības objekts. Abās pilsētas vienlaikus notiek gaismas festivāli un Rīgas un Umea iedzīvotāji ir aicināti satikties virtuālā vidē, veidojot gaismas tiltu starp abām pilsētām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!