Foto: DELFI
Abas 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas - Rīga un Ūmeo (Zviedrija) - nākamnedēļ īstenos vērienīgu sadarbības programmu, vienojot abu pilsētu iedzīvotājus, pilsētu svētkus, daloties gaismas festivāla spilgtākajos iespaidos un iezīmējot programmu nākotnes sadarbībai - abu pilsētu mēri trešdien parakstīs sadarbības līgumu.

Nākamnedēļ, no 14. līdz 20.novembrim, Latvijai īpašajā svētku nedēļā Ūmeo centrālā laukumā notiks Rīgas nedēļa, pastāstīja nodibinājuma "Rīga 2014" komunikācijas un mārketinga vadītāja Anna Muhka. Īpaši 2014.gada komunikācijas aktivitātēm uzbūvētajā Stikla mājā Ūmeo pilsētas iedzīvotāji varēs apskatīt Rīgas gaismas festivālu, uzzināt vairāk par ceļošanu uz Rīgu un Latviju, par Eiropas kultūras galvaspilsētās plāniem Rīgā. Ūmeo iedzīvotāji sūtīs fotogrāfijas uz Rīgu no sava gaismas festivāla, kuras varēs apskatīt Rātsnama pasāžā no Tirgoņu ielas puses. Savukārt rīdzinieki ir aicināti sūtīt spilgtākos iespaidus no gaismas festivāla "Staro Rīga" uz Ūmeo, kur tos ikviens redzēs uz Stikla mājas ekrāna.

19.novembrī centrālajā Ūmeo pilsētas laukumā pie Stikla mājas notiks koncerts, kurā uzstāsies trio "Šmite&Kārkle&Cinkuss".

Trešdien, 16.novembrī, Rīgā ieradīsies Ūmeo pilsētas mēre Marija-Luīze Rēnmarka, lai kopā ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC) parakstītu abu pilsētu sadarbības līgumu par kopīgu gatavošanos 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas statusam. Līgums tiks parakstīs nodibinājuma "Rīga-2014" starptautiskā foruma "Mainīgā Eiropa. Dzintara transformācijas" laikā 16.novembrī koncertzālē "Palladium".

Jau ziņots, ka forumu otro gadu rīko "Rīga 2014", kura atbildībā ir Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas sagatavošana 2014.gadā. Šī gada foruma īpašais akcents ir Rīgas radošo kvartālu performances, kā arī jauns pētījums par radošajiem kvartāliem pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!