Foto: LETA

Ceturtdienas, 16. novembra vakarā Rīgā atklāts piektais gaismas festivāls "Staro Rīga", apmeklētājus gaidot 80 krāšņos objektos.

Portāls "Delfi" novēroja, ka festivāla pirmajā vakarā uz ielām ir vairāk ļaužu nekā ikdienā, tomēr, acīmredzot, lielākā daļa apmeklējumu ieplānojuši nedēļas nogalē un milzīgi ļaužu pūļi pilsētas centrā nedrūzmējās. Jauniešu kompānijas, ģimenes ar bērniem un tūristi, pateicoties novembrim netipiski siltajam laikam, festivālu izbauda nesteidzoties. Tiesa gan, atsevišķi objekti ceturtdienas vakarā vēl nebija ieslēgti un notika aktīva rosīšanās, lai tos sagatavotu parādīšanai rīdziniekiem un pilsētas viesiem.

Lielāka ļaužu interese vērojama par objektiem, kuros ikviens pats var kļūt par notikuma dalībnieku. Rindas veidojas pie "Emogrāfa", kur ar savu sirdspukstu palīdzību var iedarbināt krāsu kaleidoskopu un melodiju, tāpat pulciņš ļaužu priecājas par Pulvertorni, kur lasāmi dažādu cilvēku nosūtītie laba vēlējumi saviem tuviniekiem un draugiem.

Labi dzirdams pilsētas centrā ir Latvijas Nacionālās operas nams, uz kura fasādes gaismas zīmējumu pavadībā var izsekot gaismas un krāsu zīmējumiem un noklausīties dažādus stāstus par sauli. Tāpat uzmanību piesaisti citi interesanti pilsētvides objekti - dzijas un gaismas instalācija "Pavedieni" pie Mākslas akadēmijas, "Dzīles" kanālā pie Bastejkalna, pīlītes Vērmanes dārza strūklakā un "Tilts, kas savieno" pāri kanālam pie Latvijas Universitātes.

"Staro Rīga" objekti aplūkojami ne tikai pilsētas centrā, bet arī Pārdaugavā, Teikā, pie Rīgas lidostas un citur. Tāpēc pasākuma organizatori, nodibinājums "Rīga 2014" aicina rūpīgi izpētīt karti, sastādīt maršrutu un, iespējams, festivāla baudīšanai atvēlēt divus vakarus.

Jau ziņots, ka gaismas festivāls "Staro Rīga" šogad norisināsies no 15. līdz 18. novembrim, piedāvājot 80 objektus gan Rīgas centrā, gan citur pilsētā. Šogad festivāla apmeklētāji nebūs tikai vērotāji, bet arī gaismas spēļu dalībnieki, jo festivāla laikā ikviens kļūs par Gaismas meklētāju. Festivāla organizators ir Eiropas kultūras galvaspilsētas gada rīkotājs – nodibinājums "Rīga 2014", un festivāls ar īpaši krāšņu programmu iekļauts 2014. gada programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!