Foto: F64
Latviešu režisors, Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis pirmdien, 8. novembrī Vīnē saņēmis prestižo vācu teātra apbalvojumu – Johana Nestroja balvu, raksta ārvalstu prese.

Hermanim balva piešķirta par labāko režiju, vērtējot iestudējumu "Eine Familie" ('Ģimene') Vīnes Burgtheater .

"Eine Familie" Vīnē pirmizrādi piedzīvoja pagājušā gada rudenī. Lugai ir trīs cēlieni, un tā ilgst aptuveni piecas stundas. Izrāde stāsta par ģimeni Amerikas provincē, Oklahomā. Ģimenes mītnes vietā ierodas pieaugušās meitas, lai būtu blakus ar vēzi slimajai un no zālēm atkarīgajai mātei. Taču šis skumjais gadījums kļūst par iemeslu ģimenes konfliktiem, naidam, fiziskai un psihiskai vardarbībai, meliem un patiesībai, kuru neviens nevēlas dzirdēt. Iestudējuma radošajā komandā strādājusi arī latviešu māksliniece Monika Pormale.

Atgādinām, ka Alvis Hermanis pagājušā gada rudenī, noslēdzot līgumu ar Vīnes teātri, uz turpmākajiem pieciem gadiem kļuva par tā štata režisoru.

"Der Nestroy" ir nozīmīgākā teātra balva, kuru pasniedz vāciski runājošo valstu teātriem. Ikgadējā ceremonija notiek Austrijas galvaspilsētā Vīnē. Balva nosaukta 19. gadsimta austriešu dramaturga un aktiera Johana Nestroja vārdā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!