Foto: Publicitātes foto
Spīķeros "Diry Deal Teatro" telpās 19. maijā plkst. 19:00 notiks Nacionālā teātra un "Dirty Deal Teatro" kopprojekta "Tests" pirmā projekta - iestudējuma "Visi mani prezidenti" pirmizrāde, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Iestudējumu veido režisors Valters Sīlis, dramaturgs Jānis Balodis, scenogrāfs Uģis Bērziņš; lomās: Madara Botmane, Ivars Kļavinskis un Toms Liepājnieks.

"Visi mani prezidenti" - tā ir izrāde par pēdējiem trim Latvijas prezidentiem un reizē stāsts par latviešiem gan pagātnē, gan tagadnē, gan iespējamā nākotnē. Izrādē fantāzija ir sajaukusies ar īstenību un tāpēc uzreiz ir jāuzsver tas, ka notikumi, kurus jūs redzēsiet un tēlus, kurus sastapsiet, ir radījusi mūsu iztēle. Tāpat izrāde ir izrādes radošās grupas kopdarbs, kur mans uzdevums bija katru ainu pierakstīt un piešķirt tai struktūru," stāsata dramaturgs Jānis Balodis.

"Izrādes žanrs ir traģikomēdija ar farsa elementiem. Manuprāt, diezgan atbilstoša prezidenta situācijai Latvijā. Prezidentam ir tik maz pilnvaru, taču no viņa tiek gaidīts tik daudz, Latvijas glābšanu ieskaitot. Gaidīt kaut ko tādu no viena cilvēka jau ir traģikomiski. Es nezinu vai pēc izrādes mūsu prezidenti kļūs arī par jūsējiem, taču ceram, ka vienaldzīgo nebūs. Jo mēs esam jauni, nekaunīgi un ambiciozi. Novēlam jums to pašu. Latvija, Latvija, Latvija…" turpina autors.

Izrāžu cikls "Tests" ir "Dirty Deal Teatro" un Latvijas Nacionāla teātra sadarbības projekts, kura ietvaros plānots izveidot četras jaunas izrādes, visas tās tiks spēlētas Spīķeros – "Dirty Deal Teatro" telpās. Iestudējumos piedalīsies Latvijas Nacionālā teātra štata aktieri, kā arī šī gada Latvijas Kultūras akadēmijas Dramatiskā teātra aktiera mākslas studiju kursa beidzēji.

Izrādes plānotas arī 19.; 22.; 25. maijā un 9. un 12. jūnijā. 19:00

Biļetes cena, gan iepriekšpārdošanā "Biļešu Paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv , gan pirms izrādes teātra kasē - 5 lati, studentiem, skolēniem, pensionāriem - 3 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!