Apkopoti Latvijas Dramaturgu ģildes organizētā Nacionālā lugu konkursa rezultāti, portālu "Delfi" informēja Latvijas Dramaturgu ģildes valdes priekšsēdētājs Dainis Grīnvalds.
Pavisam konkursam pilna apjomu lugu, bērniem un jaunatnei domāto lugu un viencēlienu konkurencē bija iesniegtas 145 lugas.

Lugu konkursa žūrijā darbojās režisori Mārtiņš Eihe, Varis Klausītājs, Dināra Klepere, Zane Kreicberga, Māra Ķimele, Edīte Neimane, Diāna Romanoviča, teātra un literatūras zinātnieki Līvija Akurātere, Gunārs Bībers, Silvija Freinberga, Benedikts Kalnačs, Anita Skalberga un dramaturgs Dainis Grīnvalds.

Konkurss deva ne tikai vairākas profesionālajiem teātriem noderīgas lugas, bet arī būtiski paplašināja to dramaturģisko darbu loku, kuri tiek piedāvāti daudziem simtiem Latvijas skolu un amatieru teātru. Konkursā apbalvotās lugas režisoriem, teātra zinātniekiem un visiem interesentiem no 16. maija būs pieejamas Mākslas literatūras filiālbibliotēkā Vaļņu ielā 9. Ar LR Kultūras ministrijas atbalstu līdz rudenim tiks izdotas divas konkursā apbalvoto lugu izlases. Konkursā uzvarējušajām lugām, kuras profesionālie teātri uzreiz neizvēlēsies iestudēšanai, tiks sagatavoti skatuviskie lasījumi.

Tika piešķirtas sekojošas godalgas:
Pilna apjoma lugu konkurencē piešķirtas divas pirmās prēmijas Ls 700,- katra, – Hermaņa Paukša lugai 'Sieviete bārā' un Leldes Stumbres lugai 'Laimīgā Blūmentāle', divas otrās prēmijas Ls 500,- katra, – Paula Putniņa lugai 'Miljonāra ugunsvieta' un Ivo Brieža lugai 'The Film', divas trešās prēmijas Ls 400,- katra – Jura Helda lugai 'Lūcijas diena' un L.B. lugai 'CR 3003', kā arī 6 atzinības un 7 veicināšanas prēmijas.

Bērnu un jaunatnes lugu konkurencē piešķirta viena otrā godalga Ls 350,- Elzas lugai "Korinte", trīs trešās godalgas Ls 250,- katra Ilvijas Blokas lugai "Kurpīte", Dzintara Brieža lugai "Svētais karš", Hermaņa Paukša lugai "Vilks, kas rija grāmatas", kā arī 4 atzinības un 5 veicināšanas prēmijas.

Viencēlienu konkurencē tika piešķirtas divas galvenās godalgas Ls 250,- katra – Jura Helda lugai "Pēdējais vilks" un Elīnas Kuples lugai "Maiga dzīve", kā arī 5 veicināšanas prēmijas.

Konkursa ietvaros piešķirto 10 atzinības prēmiju apjoms Ls 150,- katra, 17 veicināšanas prēmiju apjoms Ls 100,- katra.

Konkursu atbalstīja Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!